Θλίψη στην Καλαμάτα για το θάνατο του 26χρονου Γιάννη Τύρου που έφυγε από τη ζωή παλεύοντας για το όνειρό του (vid)

Έφυγε από τη ζωή στα 26 του χρόνια ο Γιάννης Τύρος, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σοβαρό χειρουργείο για τη βελτίωση της υγείας του. Η δυσάρεστη είδηση βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.

Ο Γιάννης Τύρος έπασχε από μία σπάνια στους σπονδύλους του, η οποία εμπόδιζε τη σωματική του ανάπτυξη και έκανε πολύ δύσκολη τη διαβίωσή του. Η ανάγκη να κάνει δαπανηρές επεμβάσεις τον οδήγησε να κοινοποιήσει δημοσίως τον Γολγοθά του, ώστε να αναζητηθούν οι οικονομικοί πόροι για ότι χρειαζόταν.

Ο Γιάννης πάλεψε για τα όνειρα του  και για μια φυσιολογική ζωή χωρίς πόνο αλλά δυστυχώς η μοίρα του είχε άλλα σχέδια.

Ο 26χρονος είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του. Χιλιάδες άνθρωποι είχαν ανταποκριθεί στην έκκληση του ίδιου και της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είχαν προσφέρει από το υστέρημά τους χρήματα, καταφέρνοντας να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό των 550.000 ευρώ που απαιτούνταν για το χειρουργείο. «Είναι η τελευταία μου ευκαιρία, θέλω να γίνω καλά», είχε πει στην εκπομπή.

Ο αγώνας του είχε πάρει πανελλαδική διάσταση και ο ίδιος είχε πει: “Ήμουν μόλις 16 μηνών όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας μου. Διαγνώστηκα με συγγενή σπονδυλοεπιφυσιακή δυσπλασία (SED congenital) με σκολίωση. Είναι μια σπάνια ιατρική ασθένεια που προκαλεί σοβαρές αναπηρίες στο σώμα μου”… μέχρι το τέλος όμως δήλωνε αποφασισμένος να κάνει τα πάντα και να το φτάσει έως το τέλος.

Την Τετάρτη (2/11), ο Γιάννης μπήκε στο χειρουργείο που πίστευε ότι θα του άνοιγε την πόρτα μιας νέας ζωής. Οι γιατροί του είχαν μιλήσει με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που υπήρχαν και την επικινδυνότητα. Ο 26χρονος άντεξε για εννέα ολόκληρες ώρες κι έδινε τη μάχη του μαζί με τους γιατρούς του. Όμως η καρδιά του τον πρόδωσε, υπέστη ανακοπή και κατέληξε πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Ο γιατρός του, Μάριος Λυκίσσας, συντετριμμένος από τον χαμό του αποκάλυψε ότι ο Γιάννης μπορεί να φοβόταν για την έκβαση του χειρουργείου, όμως ήταν αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να γίνει καλά.

Παραμένει όμως ζωντανή η δύναμή του και το παράδειγμα ζωής, που έδωσε μέσα από την γνωστοποίηση όλων όσα περνούσα όλα αυτά τα χρόνια.

Το “Focus Radio” και το “focus-radio.gr” εύχονται στους οικείους του θερμά συλληπτήρια