ΕΠΟ: Στο κενό η πρόταση Μπαλτάκου για μοίρασμα 400.000€ του solidarity στην Super League 2

Ο Τάκης Μπαλτάκος υπέστη ακόμη μια ήττα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήθελε να κάνει πολιτική με χρήματα της UEFA, καθώς πρότεινε να μοιράσει στη Super League 2 ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τα 3,4 εκατ. ευρώ του solidarity, όμως βρήκε μπροστά του τόσο τον Ολυμπιακό, αλλά και τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που τον έβαλαν στη θέση του.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας, Κώστας Καραπαπάς έβαλε «φρένο» στις σκέψεις του Μπαλτάκου και το ίδιο έκαναν τόσο ο Μάκης Γκαγκάτσης από πλευράς του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Γιώργος Κοσμάς για την Ένωση και ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Καραπαπάς στην τοποθέτηση του σχετικά με την πρόταση του Μπαλτάκου ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως: «Ο ρόλος της ΕΠΟ είναι διαμεσολαβητικός και δεν έχει καμμιά δουλειά να μοιράζει χρήματα που έχει ορίσει η UEFA που θα πηγαίνουν. Προφανώς διαφωνούμε, όπως σίγουρα διαφωνούν και οι 12 ομάδες Super League που δικαιούνται solidarity και περιμένουν αυτά τα χρήματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος επίσης κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης ο οποίος είπε: «Δεν συμφωνούμε με την πρόταση σας και αν και εδώ εκπροσωπούμε τις ομάδες μας. Αν και εμείς και ο Ολυμπιακός δε δικαιούμαστε solidarity αφού παίξαμε σε ομίλους δεν είναι δυνατόν να πάρουμε χρήματα απο τις ομάδες της Super League που δεν πήραν χρήματα απο το Στοίχημα ακόμα και έχουν ζητήματα. Δεν μπορεί να παρακρατηθεί κάτι απο την ΕΠΟ».

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως και οι εκπρόσωποι των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού έδωσαν «απαγορευτικό» στον Μπαλτάκο και την ΕΠΟ για την πρόταση να μοιράσουν τα χρήματα στη Superleague 2: «Ούτε εμείς συμφωνούμε, τα χρήματα του solidarity πρέπει να πάνε στις 12 ομάδες της Super League», τόνισε ο Γιώργος Κοσμάς από πλευράς ΑΕΚ, ενώ ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης είπε: «Διαφωνούμε όπως τίθεται, 29 Νοεμβρίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και κάτι τέτοιο θέλει σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η διανομή του solidarity».