Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Γιώργου Τσώνη στο Δήμο Μεσσήνης (vid)

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Μεσσήνης ανακοίνωσε ο Γιώργος Τσώνης, πρώην δήμαρχος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με δική του πρωτοβουλία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Κουζή” στη Μεσσήνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από τους οποίους στις τοποθετήσεις τους έκριναν θετικά την πρωτοβουλία του Γιώργου Τσώνη, πλην όμως είπαν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να προκύψει από μια ενωτική και συμμετοχική διαδικασία. Στη σύσκεψη δεν πήγαν οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γιώργος Τσώνης μέχρι που ανεξαρτητοποιήθηκε…

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσώνης σε δηλώσεις που έκανε πριν από την έναρξη της σύσκεψης τόνισε ότι σε αυτή είχαν προσκληθεί όλοι και οπωσδήποτε μέχρι το τέλος της θα έπρεπε να επιλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος και ότι ο ίδιος θέλει να είναι υποψήφιος.

Παρότι στη σύσκεψη είχε προσκληθεί ο Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός, δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να την παρακολουθήσουν, ούτε και να βγάλουν φωτογραφίες. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Γιώργος Τσώνης ανακοίνωσε, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Best, ότι εγκρίθηκε η υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου και πως δεν υποβλήθηκε καμία άλλη υποψηφιότητα. 

Είπε ότι υπέρ την υποψηφιότητάς του “υπογράφουν” 150 άνθρωποι, οι οποίοι είναι και εν δυνάμει υποψήφιοι με το συνδυασμό του και ότι από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας με σκοπό τις επόμενες 15 ημέρες να είναι έτοιμο το πλάνο λειτουργίας του συνδυασμού. 

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε από ομιλητές ότι πέρασαν μήνες, από το Πάσχα μέχρι σήμερα και παρά τις δεδηλωμένες προθέσεις τους οι προοδευτικές δυνάμεις παρέμειναν σε ακινησία, δεν συγκρότησαν καμία πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση και άφησαν τη δημοτική αρχή να “παίζει μόνη της”. Γι’ αυτό το λόγο, σημείωσαν, η πρωτοβουλία του Γιώργου Τσώνη είναι σημαντική, “έρχεται να βάλει το κάρο μπροστά”, πλην όμως τόνισαν ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για μια ενωτική πρωτοβουλία από την οποία θα αναδειχτεί και ο υποψήφιος δήμαρχος.