Επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Lowell στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε το πρωί σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, η αντιπροσωπεία της πόλης του Lowell των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η οποία επισκέπτεται την Καλαμάτα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Την αμερικανική αντιπροσωπεία, κατά την επίσκεψή της στο μητροπολιτικό μέγαρο, συνόδευε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ επικεφαλής της ήταν ο Δήμαρχος του Lowell Sokhary Chau.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία με εγκαρδιότητα ευχόμενος κάθε ευημερία στους επισκέπτες αλλά και στον λαό του Λόουελ της Μασαχουσέτης.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο του Lowell Sokhary Chau, τον πρώην Δήμαρχο William “Bill” Samaras, τον Πολιτειακό Γερουσιαστή των ΗΠΑ Edward Kennedy, τον Κοσμήτορα του Κολλεγίου Middlesex Dr. Judy Hogan, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Λόουελ Arlen Parquette, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειο Καυκά και το μέλος της επιτροπής αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Δημήτριο Ματθαίο.

Ακολούθως η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Η τελετή αδελφοποίησης της Καλαμάτας με το Λόουελ των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00.

Πρόκειται για την επισφράγιση της αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο πόλεων, σε συνέχεια της τελετής που είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου στο Δημαρχείο του Λόουελ Μασαχουσέτης.

Την κυβέρνηση στην τελετή θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ήδη από χθες, η αντιπροσωπεία του Λόουελ βρίσκεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έχοντας ξεκινήσει επισκέψεις γνωριμίας με την πόλη και φορείς της. Υπήρξε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, στο Ιστορικό Κέντρο και τον Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων, στη Συλλογή ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, στον Α.Σ. «Ένωση Μεσσηνίας» κ.ά.