Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε 11 σημεία του νομού οι κάλπες για την κρίσιμη αναμέτρηση…

Σε 11 πόλεις και χωριά της Μεσσηνίας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό θα ψηφίσουν αύριο Κυριακή, στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στην κρίσιμη αναμέτρηση ανάδειξης του ή της νέας προέδρου του κόμματος, του Στέφανου Κασσελάκη ή της Εφης Αχτσιόγλου.

Για την ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα λήξει στις 8 το βράδυ, θα στηθούν κάλπες,  στους ίδιους με την προηγούμενη Κυριακή χώρους, με μοναδική αλλαγή στην Καλαμάτα, όπου η εκλογική διαδικασία θα γίνει στο ξενοδοχείο “Rex”, καθώς το Πνευματικό Κέντρο είχε κλείσει εδώ και καιρό τη συγκεκριμένη ημέρα, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Χειλάς για προεκλογική του συγκέντρωση.

Τα άλλα 10 σημεία είναι: Στη Μεσσήνη στο Δημαρχείο. Στη Θουρία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Στον Μελιγαλά στο Πνευματικό Κέντρο, πρώην Ειρηνοδικείο. Στην Κυπαρισσία στο Εργατικό Κέντρο. Στα Φιλιατρά στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημοτικό κατάστημα της πόλης. Στους Γαργαλιάνους στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στην Πύλο στο Δημαρχείο Πύλου – Νέστορος. Στην Κορώνη στο πρώην Δημαρχείο. Στην Καρδαμύλη στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης. Στη Χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, καθώς και τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (όσα είχαν εγγραφεί μέχρι τις 17 του μήνα, τα οποία μέχρι την Τετάρτη 20 του μήνα στις 6 το απόγευμα, απέστειλαν ηλεκτρονικά στο κόμμα προς έγκριση τα στοιχεία τους).

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

* Να υπενθυμίσουμε ότι πανελλαδικά την πρώτη Κυριακή, όπου ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πήραν: Στέφανος Κασσελάκης 44,91% (66.156 ψήφοι). Εφη Αχτσιόγλου 36,18% (53.292 ψήφοι). Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,93% (13.156 ψήφοι). Νίκος Παππάς 8,68% (12.787 ψήφοι). Στέφανος Τζουμάκας 1,3% (1.917 ψήφοι).

Στη Μεσσηνία, όπου ψήφισαν 2.950 άτομα, πήραν: Στέφανος Κασσελάκης 1.257 ψήφους. Εφη Αχτσιόγλου 1.246. Νίκος Παππάς 208 ψήφους. Ευκλείδης Τσακαλώτος 180. Στέφανος Τζουμάκας 29.