Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ογάν στηρίζει Ερντογάν στον δεύτερο γύρο

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα στηρίξει στις τουρκικές προεδρικές εκλογές της 28ης Μαΐου ο Σινάν Ογάν, ο οποίος ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο. Την είδηση μεταδίδουν μια σειρά διεθνή ΜΜΕ, όπως το Middle East Eye.

Ο Ογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου κατόρθωσε να συγκεντρώσει το 5,17% των ψήφων και διεκδικεί να είναι ο ρυθμιστής για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο Ογάν είχε ανακοινώσει από χθες ότι σήμερα θα έκανε γνωστό ποιον θα στήριζε ανάμεσα σε Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Φτάσαμε στο συμπέρασμα των συζητήσεων που κάναμε. Όταν ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες και τις συζητήσεις που θα κάνουμε αύριο, θα πάρουμε την απόφασή μας και θα τη μοιραστούμε με τα παιδιά του τουρκικού έθνους.

Θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι η απόφασή μας δεν θα δοθεί ως αντάλλαγμα για τίποτα, αλλά για το μέλλον του τουρκικού έθνους, για την ενότητα της χώρας μας, η σταθερότητα θα είναι σημαντική και ότι προσεγγίζουμε το θέμα χωρίς προσδοκίες αλλά με βάση αρχές», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση στο Twitter

Διαφωνεί το Κόμμα Δικαιοσύνης (Ανταλέτ)

Αντίθετα, το Κόμμα Δικαιοσύνης έχει ανακοινώσει ότι το κόμμα που συμμετείχε στη συμμαχία ΑΤΑ του Ογάν θα στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Επομένως, η απόφασή μας ήταν να στηρίξουμε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Του έχουμε κοινοποιήσει αυτήν την υποστήριξη. Αυτό είναι το δημοκρατικό μας δικαίωμα. Επομένως, λέμε και στους ψηφοφόρους μας ότι αυτή είναι η απόφασή μας», σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βετζντέτ Οζ.