ΑΤΡ Finals: Τσιτσιπάς – Ρούμπλεφ 1-2 “Κατέρρευσε”, μένοντας εκτός με ανατροπή ο Στέφανος (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε ένα άψογο 1ο set κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, όμως ακολούθησαν δυο μέτρια έως κακά από μεριάς του, για να ηττηθεί με ανατροπή από τον 25χρονο Ρώσο και να μείνει εκτός ημιτελικών στο Τορίνο.

Ο Έλληνας τενίστας, χρειαζόταν τη νίκη για να αποκλείσει τον Ρούμπλεφ και να πάρει εκείνος το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τους “4” καλύτερους της διοργάνωσης, όμως παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε υπέροχα την αναμέτρηση, στη συνέχεια “κατέρρευσε” και ουσιαστικά… χάρισε την πρόκριση στον αντίπαλό του.

Παρότι προηγήθηκε, ο Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να διατηρήσει έναν καλό ρυθμό στο δεύτερο και το τρίτο σετ, είδε τον αντίπαλό του να παίρνει το πάνω χέρι και έτσι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κυνηγήσει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να κρατούν τα πρώτα τους σερβίς, κάτι που έκανε στο τρίτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς. Η διαφορά έγινε στη συνέχεια, αφού έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη με αρκετές ισοπαλίες, ο Στέφανος έφτασε στο μπρέικ και το 3-1, ενώ δεν άργησε να έρθει το 4-1. Ύστερα δεν άλλαξε κάτι, με τον Έλληνα τενίστα να παίζει στο… ρελαντί και να παίρνει το πρώτο σετ με το 6-3.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο αντίπαλοι διατηρούσαν τα σερβίς τους, με τον Ρούμπλεφ να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 4-3. Έπειτα ο Τσιτσιπάς δέχθηκε το μπρέικ και βρέθηκε σε δύσκολη θέση με το 5-3 και τον Ρώσο να σερβίρει. Το ένατο γκέιμ ήταν εντυπωσιακό, με τον Ρούμπλεφ να φτάσει σε σετ πόιντ, τον Στέφανο να το σβήνει και να έχει μπρέικ πόιντ, όμως ο Ρούμπλεφ ήταν ο νικητής, φτάνοντας στο 6-3 και το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ είχε ανάλογη εξέλιξη για τον Στέφανο που είδε με το… καλημέρα τον Ρούμπλεφ να φτάνει στο μπρέικ κάνοντας το 3-1. Στα επόμενα δύο γκέιμ οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους, για να έρθει ο Ρώσος και να κάνει το 5-2 με νέο μπρέικ. Σε ένα γκέιμ που ο Τσιτσιπάς έκανε δύο συνεχόμενα «διπλά λάθη» και ουσιαστικά… χάρισε το ματς. Ο Ρούμπλεφ δεν έχασε την ευκαιρία και με το 6-2, έφτασε στο 2-1 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Μετά από μια ώρα και 45 λεπτά αγώνα, ο 25χρονος Ρώσος επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τον σπουδαιότερο ημιτελικό της μέχρι τώρα καριέρας του, αφήνοντας πίσω του τη φάση των ομίλων στα ΑΤΡ Finals, για 1η φορά μετά από δυο αποτυχημένες προσπάθειες.

Αυτήν, ήταν η 2η συνεχόμενη ήττα του Τσιτσιπά από τον Ρούμπλεφ στα ΑΤΡ Finals, μιας και πέρυσι στο Τορίνο, ο Ρώσος είχε επικρατήσει στην 1η αγωνιστική των ομίλων, πριν ο Στέφανος αποσυρθεί από τη συνέχεια του θεσμού, εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Ρούμπλεφ, κατέκτησε απέναντι στον 24χρονο Έλληνα, την 4η νίκη της καριέρας του στο συγκεκριμένο τουρνουά και το Σάββατο (19/11) θα αντιμετωπίσει τον 1ο του Green Group, Κάσπερ Ρουντ, με φόντο την είσοδο στο μεγάλο τελικό.

Πέραν της πρόκρισης για τους “4” του Τορίνου, ο Τσιτσιπάς έχασε και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης απέναντι στον Ρουντ, μιας και χρειαζόταν πρόκριση στον τελικό των ΑΤΡ Finals, για να εξασφαλίσει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετά την ήττα του το βράδυ της Παρασκευής (18/11), ολοκλήρωσε τη σεζόν του με απολογισμό 61 νίκες και 24 ήττες σε αγώνες της ΑΤΡ, ενώ θα “κλείσει” το 2022 ως Νο3 ή ως Νο4 τενίστας του κόσμου.

Σε περίπτωση που ηττηθεί ο Ρουντ από τον Ρούμπλεφ στα ημιτελικά, θα παραμείνει στο Νο3, ενώ αν ο Νορβηγός περάσει στον τελικό, θα ρίξει τον Τσιτσιπά στο Νο4.