Ανείπωτος ο πόνος στην κηδεία της 11χρονης Βασιλικής – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας, αβάσταχτη οδύνη και θλίψη

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, όπου τελέστηκε η κηδεία για το άγρια δολοφονημένο αγγελούδι της 11χρονης Βασιλικής σ΄ένα στυγερό έγκλημα με δολοφόνο τον 37χρονο θείο της.

Με μοιρολόγια και τραγούδια, κραυγές πόνου, δάκρυα, ανείπωτη θλίψη και ένα μεγάλο «γιατί» οι γονείς της 11χρονης Βασιλικής, και ένα πλήθος κόσμου από συγγενείς και φίλους της οικογένειας συγκεντρώθηκαν στο σπίτι της, προκειμένου να συνοδεύσουν το αδικοχαμένο σπλάχνο τους στην τελευταία της κατοικία.

Οι γονείς κλαίγοντας και με τρεμάμενη φωνή ζητούσαν σπαραχτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη μνήμη του κοριτσιού τους, που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή που είχε μπροστά της. Και όλα αυτά την ώρα που παραμένει η οργή για το αποτρόπαιο έγκλημα και την κυνική ομολογία του δράστη. 

«Το κοριτσάκι μου να βρει δικαίωση. Δεν άξιζε αυτό το βασανιστήριο στο κορίτσι μου. Θέλω να πω σε όλες τις μανάδες του κόσμου να προσέχουν τα κορίτσια τους. Να μην τους τύχει αυτό που έτυχε σε εμένα» είχε πει η μητέρα της Βασιλικής, πριν από την κηδεία.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η νεκρική πομπή για την κηδεία της 11χρονης ξέσπασε φωτιά σε λυόμενη κατοικία στο χωριό και σύμφωνα με πληροφορίες το λυόμενο που κάηκε ήταν αυτό  που διέμενε στο χωριό ο δολοφόνος της 11χρονης με την οικογένειά του.

Ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 11χρονης αναμένεται να απολογηθεί αύριο ενώπιον της ανακρίτριας σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής σημείο και ώρα αφού όλοι φοβούνται τον κίνδυνο λιντσαρίσματος από το εξαγριωμένο πλήθος της περιοχής. Να θυμίσουμε ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.