Συνελήφθη ο 30χρονος που καταζητούνταν για τη δολοφονία στη Φοινικούντα

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πλέον ο 30χρονος που καταζητούνταν διεθνώς για την πολύκροτη υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη 1:30 τα ξημερώματα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου ακολούθησε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία εκτέλεσης του εντάλματος.

Πρόκειται για γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στο διπλό φονικό και φέρεται να διατηρούσε στενή φιλική σχέση με τον 31χρονο επιχειρηματία που έχει ήδη συλληφθεί ως ηθικός αυτουργός, μαζί με τον ανιψιό του θύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 30χρονος φέρεται να συνομιλούσε τηλεφωνικά με τους δύο 22χρονους λίγο πριν από τη δολοφονία στο κάμπινγκ, δίνοντάς τους οδηγίες, γεγονός που αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τις διωκτικές αρχές.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα και της ανακρίτριας, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στο ότι θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, κίνηση που θεωρείται αναμενόμενη δεδομένης της σοβαρότητας των κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί τέσσερα ακόμη άτομα. Αρχικά συνελήφθησαν δύο 22χρονοι, οι οποίοι κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί και αλληλοκατηγορούνται για το ποιος άνοιξε πυρ εναντίον του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη. Στη συνέχεια, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ανιψιού του ιδιοκτήτη και ενός 31χρονου επιχειρηματία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες ως ηθικοί αυτουργοί, συνθέτοντας ένα πλέγμα εμπλεκομένων που δείχνει πως η υπόθεση κάθε άλλο παρά απλή είναι.

Αυτή είναι η 5η σύλληψη που γίνεται για το φονικό καθώς πέρα από τον 30χρονο, τον ανιψιό και τον επιχειρηματία έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί και οι δύο 22χρονοι – φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

Όσον αφορά τον ανιψιό και τον επιχειρηματία και οι 2 αναχώρησαν σήμερα κατά τις 09:00 το πρωί για τις φυλακές του Κορυδαλλού και του Αγίου Στέφανου.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα (18.12.2025) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Α΄ Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικών Μεσσηνίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση.