Στις κάλπες τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την εκλογή συνέδρων – Ποια είναι τα εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας

Στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου στο Παλαιό Φάληρο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που ελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για μια διαδικασία με σαφές οργανωτικό αποτύπωμα, καθώς η εκλογή των 4.000 συνέδρων θα προηγηθεί και θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου, από τις 7.00 έως τις 19.00 στην Ελλάδα, με διαφοροποιημένο ωράριο για τον Απόδημο Ελληνισμό. Παράλληλα προβλέπεται ξεχωριστή διαδικασία για τις οργανώσεις Χώρων Εργασίας και Επιστημονικών Φορέων, στοιχείο που δείχνει πρόθεση θεσμικής εκπροσώπησης πέρα από τις τοπικές δομές.

Η ευθύνη για την προετοιμασία, την ομαλή διεξαγωγή και την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων ανήκει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, γεγονός που μεταφέρει το βάρος στη θεσμική εγκυρότητα της διαδικασίας. Σε οργανωτικό επίπεδο θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο ανά καλλικράτειο δήμο, ενώ σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας τον συντονισμό θα έχουν οι αρμόδιοι συντονιστές και αναπληρωτές σε συνεργασία με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου.

Οι υποψηφιότητες για συνέδρους υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά έως την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 10.00 μέσω της ειδικής πλατφόρμας, με ρητή πρόβλεψη ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Κινήματος. Η δυνατότητα απόσυρσης υποψηφιότητας λήγει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 22.00, κάτι που αφήνει περιορισμένο χρονικό περιθώριο αναθεώρησης. Συνολικά, το χρονοδιάγραμμα είναι σφιχτό και απαιτεί οργανωτική πειθαρχία, ιδίως αν στόχος είναι ένα συνέδριο με πραγματική πολιτική βαρύτητα και όχι απλώς τυπική επικύρωση αποφάσεων.

Για την εκλογή των συνέδρων ισχύει η μονοσταυρία και το πλειοψηφικό σύστημα, καθώς και ποσοστώσεις (εκπροσώπηση κάθε φύλου στο 1/3 των εκλεγμένων, εκπροσώπηση νέων κάτω των 35 σε ποσοστό 10% των εκλεγμένων)

Σημειώνεται ότι για την εκλογή ενός/μίας συνέδρου προϋπόθεση είναι ο/η υποψήφιος/α να λάβει επτά (7) ψήφους.

Κατανομή συνέδρων ανά Δήμο στη Μεσσηνία

Η κατανομή των συνέδρων που θα εκλεγούν ανά καλλικράτειο Δήμο στη Μεσσηνία έχει ως εξής:

Δυτικής Μάνης: 2

Καλαμάτας: 19

Μεσσήνης: 12

Οιχαλίας: 5

Πύλου – Νέστορος: 12

Τριφυλίας: 10

Σύνολο: 60.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 15ης Μαρτίου, καταβάλλοντας αντίτιμο 2 ευρώ.

Εκλογικά κέντρα Μεσσηνίας

Την Κυριακή 15 Μαρτίου (7.00 – 19.00) στη Μεσσηνία οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα κάτωθι εκλογικά κέντρα:

Καλαμάτα | Πνευματικό Κέντρο – πολυχώρος Ρεγγίνα (είσοδος από τον πεζόδρομο της Πανταζοπούλου – ενώνει την οδό Αριστομένους με την οδό Αναγνωσταρά)

Μεσσήνη | Δημαρχείο

Πύλος | Δημαρχείο

Κυπαρισσία | Δημαρχείο

Μελιγαλάς | Πνευματικό Κέντρο «Μαρία Κάλλας»

Καρδαμύλη | Δημαρχείο.

Συμμετοχή σε προσυνεδριακό διάλογο

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, για πρώτη φορά, κάθε μέλος και κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει, ψηφιακά, μέσα από την πλατφόρμα Digital Society του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, κάθε πολίτης μπορεί να διαβάσει αναλυτικά το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ καταθέτοντας τις προτάσεις του, να σχολιάσει τα κείμενα του καταστατικού, της Διακήρυξης και των θέσεων.

Σε μια εποχή αυξημένης δυσπιστίας προς την πολιτική, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιλέγει τον αντίθετο δρόμο: περισσότερη συμμετοχή, περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία  μέσα στο κόμμα και στην κοινωνία. Κάθε πρόταση μετράει. Κάθε φωνή ακούγεται.

Μπες στην πλατφόρμα, πάρε μέρος στο διάλογο: https://digitalsociety.gr/pasok-synedrio.