Με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Μαρτίου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και τους τρεις επιστημονικούς φορείς Υγείας του νομού, τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης, των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης διάγνωσης, παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογητική προσλαλιά του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συνεχάρη δημόσια τον εφημέριο Διαβολιτσίου και πρόεδρο του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Ανδριόπουλο, για την πρωτοβουλία και το έργο του στον τομέα της πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση της τοπικής Εκκλησίας σε ζητήματα υγείας και πρόληψης.


Χαιρετισμούς απηύθυναν στη συνέχεια ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Νίκος Μαθιόπουλος, ως εκπρόσωπος των τριών συλλόγων Υγείας του νομού.
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για τη στήριξη στο έργο ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα δημόσιας υγείας.


Στο επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης, ο γαστρεντερολόγος Σωκράτης Μακρέας και η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Αφροδίτη Λουκάκου παρουσίασαν τα σύγχρονα δεδομένα σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούνται, τις διαθέσιμες διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η διατροφή και ο τρόπος ζωής στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο με το κοινό, τον οποίο συντόνισε ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και ειδικός σύμβουλος σε θέματα Υγείας του δημάρχου Μεσσήνης, ιατρός Γιώργος Πετράκος.
Focus Radio | 28/02/2026
Focus Radio | 16/02/2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» στην Eurovision 2026 – Πρωτιά στον εθνικό τελικό και εισιτήριο για Βιέννη
Focus Radio | 09/02/2026
Γεωργούντζος κατά Λιάγκα για το καρναβαλικό σποτ της Καλαμάτας: “Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη” (vid)
Focus Radio | 26/01/2026
Ο Λάκης Γαβαλάς στην Καλαμάτα ανακοίνωσε πως θα σχεδιάσει ταφόπλακες (vid)
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments