Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία για τους Τρεις Ιεράρχες στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για την ελληνική παιδεία, τιμώντας το πνευματικό και μορφωτικό έργο του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Η ημέρα αυτή δεν έχει τυπικό ή εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά υπενθυμίζει τον θεμελιώδη ρόλο της μόρφωσης, της κριτικής σκέψης και της ηθικής καλλιέργειας στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Σε μια εποχή που η γνώση συχνά αντιμετωπίζεται εργαλειακά, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι η παιδεία είναι αξία και όχι απλώς μέσο.

Μνήμη των Τριών Ιεραρχών σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά πλαισιωμένου από ιερείς, καθώς και αρτοκλασία.

Στον εορτασμό της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Προστατών των Γραμμάτων και των Επιστημών, οι οποίοι απέκτησαν στιβαρή Ελληνική παιδεία, την οποία αξιοποίησαν και ανέδειξαν μέσα από το Χριστιανισμό παρευρέθησαν πολλοί για να τιμήσουν την μνήμη τους.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστόπουλος, Αντιδήμαρχοι, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές έδωσαν το παρόν τιμώντας με την παρουσία τους την διαχρονική σημασία της ημέρας.

Το απόγευμα, σήμερα, και ώρα 18:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή επίδοσης των επαίνων Νικολάου Πολίτη στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.