Αυτοβούλως εμφανίστηκε το Σάββατο στην Αστυνομία ο 35χρονος μηχανικός, προϊστάμενος του εργοταξίου για το έργο αποχέτευσης στον Άρι, όπου το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 45χρονο εργάτη Αλμίρ, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ορίστηκε δικάσιμος και, με εντολή του Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.
Συντετριμμένος παρουσιάστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Καλαμάτας ο 35χρονος μηχανικός, αρμόδιος για την επίβλεψη του εργοταξίου. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, υποχώρησαν χώματα και μπάζα στο σημείο όπου εργαζόταν ο 45χρονος χειριστής κομπρεσέρ, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί και να χάσει τη ζωή του. Το περιστατικό βύθισε στο πένθος την οικογένεια του άτυχου εργάτη, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του έσπευσαν άμεσα να τον απεγκλωβίσουν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο τον παρέλαβε χωρίς τις αισθήσεις του, διαπιστώνοντας ουσιαστικά τον θάνατό του.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της προανάκρισης, με τις αρμόδιες αρχές να διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα, καθώς και το κατά πόσο τηρούνταν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο. Οι απαντήσεις αναμένονται, σε μια υπόθεση που επαναφέρει με σκληρό τρόπο το διαχρονικό ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Συνελήφθη -1- άτομο για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε εργατικό ατύχημα
Συνελήφθη, χθες (7.2.2026) το πρωί, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ειδικότερα, προχθές (6.2.2026) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, 45χρονος αλλοδαπός, κατά την εκτέλεση εργασιών σε δίκτυο αποχέτευσης, καταπλακώθηκε εντός χάνδακα, από αποκολληθέν τμήμα του πρανούς του χάνδακα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Για την υπόθεση αυτή, εμφανίστηκε αυτοβούλως ο ανωτέρω 35χρονος ως επιβλέπων μηχανικός και προϊστάμενος εργοταξίου του έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, ο οποίος και συνελήφθη.
Για το συμβάν ενημερώθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του θανόντα.
Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.
Focus Radio | 28/02/2026
Focus Radio | 16/02/2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» στην Eurovision 2026 – Πρωτιά στον εθνικό τελικό και εισιτήριο για Βιέννη
Focus Radio | 09/02/2026
Γεωργούντζος κατά Λιάγκα για το καρναβαλικό σποτ της Καλαμάτας: “Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη” (vid)
Focus Radio | 26/01/2026
Ο Λάκης Γαβαλάς στην Καλαμάτα ανακοίνωσε πως θα σχεδιάσει ταφόπλακες (vid)
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments