Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τον Δήμο Καλαμάτας τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2026, προκαλώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες ζημιές σε δημοτική και αγροτική οδοποιία. Η ένταση των φαινομένων οδήγησε σε κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών, επιβαρύνοντας σημαντικά το τοπικό οδικό δίκτυο, κυρίως σε αγροτικές περιοχές.
Σύμφωνα με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παντελή Δρούγα, από την κακοκαιρία δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές ούτε κατοικίες. Ωστόσο, στις Κοινότητες Αρφαρών, Πηδήματος, Αγρίλου, Σταματινού, Πλατέος και Ελαιοχωρίου καταγράφηκαν σοβαρές φθορές, καθώς η υπερφόρτωση των πρανών με ύδατα προκάλεσε κατολισθήσεις, υποχωρήσεις οδοστρωμάτων και εκτεταμένες ζημιές στη δημοτική και αγροτική οδοποιία.
Σε αρκετά σημεία η κυκλοφορία κατέστη προβληματική, ενώ κρίθηκε αναγκαία η άμεση παρέμβαση συνεργείων των Τεχνικών Υπηρεσιών για την αποκατάσταση της βατότητας.

Κατολισθητικά φαινόμενα σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή «Φιλοθέη» εντός της πόλης της Καλαμάτας, καθώς και σε μικρότερη έκταση στην Κοινότητα Βέργας, γεγονός που αναδεικνύει τη γενικευμένη πίεση που δέχθηκε το έδαφος από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμος Καλαμάτας, αξιολογώντας την έκταση των ζημιών, τη σοβαρή επιβάρυνση της αγροτικής οδοποιίας και τον υπαρκτό κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης σε περίπτωση νέων βροχοπτώσεων, προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη των πληγεισών Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης, ώστε να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις τα αναγκαία έργα αποκατάστασης, αλλά και παρεμβάσεις πρόληψης για τον περιορισμό αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.
Focus Radio | 28/02/2026
Focus Radio | 16/02/2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» στην Eurovision 2026 – Πρωτιά στον εθνικό τελικό και εισιτήριο για Βιέννη
Focus Radio | 09/02/2026
Γεωργούντζος κατά Λιάγκα για το καρναβαλικό σποτ της Καλαμάτας: “Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη” (vid)
Focus Radio | 26/01/2026
Ο Λάκης Γαβαλάς στην Καλαμάτα ανακοίνωσε πως θα σχεδιάσει ταφόπλακες (vid)
Γιώργος Μαρκόπουλος | 20/03/2026
Βαθμολογία UEFA: Τι χρειάζεται η Ελλάδα για τη 10η θέση και τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ
Γιώργος Μαρκόπουλος | 20/03/2026
Γιώργος Μαρκόπουλος | 20/03/2026
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments