Steve Heapy CEO JET2: Επενδύουμε στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας αυξάνοντας τα δρομολόγια μας

Τις αναπτυξιακές προοπτικές της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, έχει αξιολογήσει θετικά και αξιοποιεί ένας μεγάλος ταξιδιωτικός οδηγός, η Jet2.com.

Η εταιρεία της JET2 holidays, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO, Steve Heapy, επενδύει στην περιοχή, δρομολογώντας την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», με επιπλέον προορισμούς, μέσω γραμμών χαμηλού κόστους. Ταυτόχρονα, προωθεί πωλήσεις τουριστικών πακέτων σε καταλύματα πολλαπλών κατηγοριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η JET2 holidays, στελέχη της οποίας βρέθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα με επικεφαλή τον CEO της εταιρείας τον Steve Heapy, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες (tour operator) της Μεγάλης Βρετανίας με 3,48 εκατομμύρια πελάτες το 2020-21.

Ο εν λόγω όμιλος διαθέτει ιδιόκτητη αεροπορική εταιρεία που ήδη έχει στο πρόγραμμα των δρομολογίων της δύο πτήσεις προς Καλαμάτα την εβδομάδα, ενώ ο προγραμματισμός, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, είναι τα δρομολόγια να αυξηθούν σε πέντε ανά εβδομάδα από το προσεχές καλοκαίρι.

Η JET2 σχεδιάζει το 2022 να φέρει στη Μεσσηνία 11.000 ταξιδιώτες με 5 πτήσεις την εβδομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα από Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ και Μπρίστολ στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας οι πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, αυτό δήλωσε και ο CEO της Jet2 holidays και της αεροπορικής εταιρείας Jet2 Steve Heapy παρουσιάζοντας χθες στην Καλαμάτα τα σχέδια των επιχειρήσεών του σε Μεσσήνιους ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες.

Ο κ. Heapy στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Filoxenia», ζήτησε από τους ξενοδόχους περισσότερες κλίνες ώστε η Jet2 και η Jet2 holidays να φέρουν περισσότερους ταξιδιώτες. «Η Μεσσηνία είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και όχι μόνο για τις παραλίες της» ενώ μιλώντας για τη συνεργασία του με τις αρχές είπε: «Πρέπει όλοι μαζί να σχεδιάσουμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την Καλαμάτα -κάτι το οποίο προσωπικά θα ήμουν ευτυχής να κάνω».

H αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογερόπουλου και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας αρμόδιος για τα θέματα Τουρισμού Νίκος Μπασακίδης με δηλώσεις τους τόνισαν ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας συμβαδίζει με τις εξελίξεις και την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του Αεροδρομίου εκ μέρους της Πολιτείας, καθώς και με την προσπάθεια της Περιφέρειας και του Δήμου Καλαμάτας για την οργάνωση, ανάδειξη και διάθεση του χαρτοφυλακίου των τουριστικών προϊόντων της περιοχής. Επισήμαναν δε ότι η παρουσία του CEO της Jet2 και της Jet2 holidays στην Καλαμάτα αποδεικνύει την αναβάθμιση του ταξιδιωτικού προορισμού της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου γενικότερα.

H Συνέντευξη του κ. Heapy στην Καλαμάτα

 – Τι στόχους έχει η εταιρεία για τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα;

Από το 2022 θα πετάμε 5 φορές την εβδομάδα για Καλαμάτα –δηλαδή περισσότερο από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία ή tour operator από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οπότε αυτό μας καθιστά τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία και πράκτορα όσον αφορά την Καλαμάτα. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε στους ξενοδοχειακούς συνεργάτες μας, σε μια προσπάθεια να έχουμε περισσότερα ξενοδοχεία και περισσότερες κλίνες, ώστε να μπορούμε να γεμίζουμε τις πτήσεις μας και, αν όλα πάνε καλά, να συνεχίσουμε ν’ αναπτυσσόμαστε εδώ. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ σημαντική και ευχάριστη μέρα.

 – Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Μεσσηνίας για τη Jet2;

Υπάρχει τεράστιο απόθεμα ιστορίας και πολιτισμού σε αυτή την περιοχή. Η πόλη της Καλαμάτας είναι φανταστική. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλίες. Και όλα αυτά απέχουν περίπου δύο ώρες από την Αθήνα. Η Μεσσηνία είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και όχι μόνο για τις παραλίες: Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις εδώ, ενώ μπορείς εύκολα να πας και στην Αθήνα –οπότε είναι η τέλεια τοποθεσία.

Αρνητικά δεν έχω δει. Σήμερα που ήρθα, ο ήλιος λάμπει, φαίνεται ένα αξιαγάπητο θέρετρο… Προφανώς θα υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα, αλλά εγώ δεν τα έχω δει μέχρι στιγμής.

 – Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει προοπτικές; Και τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί;

Είναι λίγο “κυκλική” αυτή η ερώτηση, γιατί το αεροδρόμιο πιθανότατα θα μπορούσε να μεγαλώσει, αλλά χρειάζεται περισσότερες πτήσεις. Οπότε καταλαβαίνετε το “κυκλικό” της υπόθεσης. Χρειάζεστε την υπόσχεση για περισσότερες πτήσεις, ώστε να έχετε τη βεβαιότητα για να επενδύσετε χρήματα. Ελπίζω οι δικές μας ανακοινώσεις για τις 5 πτήσεις εβδομαδιαίως να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Κι αν επιτύχουμε να συνεργαστούμε με περισσότερα ξενοδοχεία και συνεχίσουμε ν’ αναπτυσσόμαστε εδώ, μπορεί και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω.

 – Γιατί η αγορά του Λονδίνου και της Βρετανίας θα προτιμήσει τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα αντί για κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας;

Ανέφερα ήδη κάποιους λόγους. Υπάρχουν οι παραλίες, αλλά και τα βουνά, τα γραφικά χωριά, η Ιστορία, η εγγύτητα στην Αθήνα… Πρόκειται για ένα καταπληκτικό μέρος της Ελλάδας –και νομίζω ότι το να τα έχεις όλα αυτά μαζί μπορεί να προσελκύσει τους ανθρώπους.

 – Πόσο επηρέασε η χρεοκοπία της Thomas Cook την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία;

Βραχυπρόθεσμα ήταν προφανώς πολύ οδυνηρή, καθώς η εταιρεία πετούσε προς την Καλαμάτα και προφανώς δεν το κάνει πια. Όμως εμείς επενδύσαμε αρκετά εκατομμύρια για να αγοράσουμε τις θέσεις (slots) της Thomas Cook σε αεροδρόμια και αναλάβαμε τη δυναμικότητά της. Έτσι σήμερα είμαστε μεγαλύτεροι απ’ όσο υπήρξε ποτέ η Thomas Cook. Έχουμε εξελιχθεί στον μεγαλύτερο tour operator όσον αφορά την Καλαμάτα και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ν’ αναπτυσσόμαστε, με την υποστήριξη βέβαια των τοπικών αρχών, φορέων και ξενοδοχείων.

 – Πιστεύετε ότι η τουριστική αγορά ανακάμπτει από την πανδημία Covid-19;

Ναι, το πιστεύω. Και πιστεύω ότι αυτή η ανάκαμψη θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, μέσα στο χειμώνα… και το 2022 θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

 – Το ερχόμενο καλοκαίρι θεωρείτε ότι θα μοιάζει με αυτό του 2019;

Ναι. Τα δικά μας σχέδια μάλιστα είναι το καλοκαίρι του 2022 η δραστηριότητά μας να είναι αυξημένη σε σχέση με του 2019. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανακάμψει και θα επεκταθούμε από τα 90 αεροπλάνα φέτος στα 104 του χρόνου, με σχεδιασμό και για περαιτέρω ανάπτυξη. Πρόσφατα ανακοινώσαμε συνεργασία με την Airbus, στην οποία παραγγείλαμε 75 νέα αεροσκάφη αξίας 10,1 δισ. δολαρίων. Οπότε θα έχουμε πολλά αεροπλάνα, τα οποία θα πρέπει κάπου να δρομολογήσουμε. Και αν αυτή η επιχειρηματική μου επίσκεψη αποδειχθεί επιτυχημένη, ευελπιστώ ότι θα ανακοινώσουμε περαιτέρω αυξήσεις της δυναμικότητάς μας στην Καλαμάτα.

 – Έχετε ραντεβού και με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού. Έχετε κάτι σημαντικό να μας πείτε για αυτή τη συνάντηση;

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι της κυβέρνησης (σ.σ. της αυτοδιοίκησης) σήμερα εδώ. Θα ήταν χρήσιμο να συνομιλήσουμε μαζί τους, για να μάθουμε ποια είναι και τα δικά τους σχέδια για τον τουρισμό στην περιοχή –καθώς μιλάμε ουσιαστικά για μια ευρύτερη συνεργασία. Αεροπορική εταιρεία, tour operators, ξενοδοχεία, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, κυβέρνηση, όλοι πρέπει να εργαστούμε μαζί για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Πρέπει όλοι μαζί να σχεδιάσουμε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την Καλαμάτα –κάτι το οποίο προσωπικά θα ήμουν ευτυχής να κάνω.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *