”Pink Floyd – The dark side of the moon”: Ένα από τα σημαντικότερα και πλέον επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών κυκλοφόρησε στις 24/3/1973.

Ένα concept άλμπουμ – αριστούργημα – που η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικολόγων του ροκ το κατατάσσει και σωστά ανάμεσα στα πλέον σημαντικά και διαδραστικά of all time. O Roger Waters είναι ο κύριος δημιουργός που μαζί με τα άλλα μέλη και στην παραγωγή τον σπουδαίο Alan Parsons δημιουργούν ένα μουσικό έπος.

Κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου του 1973, γνώρισε απίστευτη επιτυχία σε όλο τον πλανήτη, έμεινε στα charts περισσότερες από 700 εβδομάδες, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και προφανώς έπαιξε το δικό του καθοριστικό ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε pop culture. Για όποιον – κυρίως νεότερο – δεν το έχει στη δισκοθήκη του ή δεν το έχει ακούσει, είναι μια καλή ευκαιρία να το απολαύσει μισό αιώνα μετά, με μουσικές και στίχους που μοιάζουν σημερινοί και επίκαιροι όσο ποτέ.

Χωρίς να μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα tracks που περιέχει, σας προτείνουμε το ”Time”…