Φεβρουάριος ”της μελωδίας” από το Δημοτικό Ωδείο

Γεμάτος μουσικές είναι ο Φεβρουάριος χάρις στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται από το Δημοτικό Ωδείο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα λοιπόν ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έρχεται:

Σάββατο 3-2- 2024, στις 20:00, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, συναυλία Μουσικής Δωματίου που ταυτόχρονα αποτελεί και τις απολυτήριες εξετάσεις της ταλαντούχου σπουδάστριας του Δ.Ω.Κ. Ζωής Κατσαπάρα, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου για βιολί, φλάουτο με ράμφος και πιάνο του G.Ph. Telemann, καθώς και σονάτες για βιολί και πιάνο των W.A. Mozart και L.v. Beethoven. Συνεργάζονται μαζί της οι Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου (φλάουτο με ράμφος), Δημήτρης Αδαμόπουλος (πιάνο) και ο καθηγητής της, Λουκάς Γεώργας (πιάνο).

Σαββατοκύριακο 10 & 11- 2- 2024, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο σεμινάριο με τον μαέστρο και τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Μόνιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϊρόιτ, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, θα διδάξει τους σπουδαστές μονωδίας του Δ.Ω.Κ. τα μυστικά της Μπαρόκ και Κλασικής φωνητικής μουσικής.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:00,επιστρέφουν στο Δημοτικό Ωδείο, τα  Παραμύθια της Κυριακής  με την Χριστίνα Δίμιζα και την Λίλλυ Τριαντάρη. Παραμύθια για παιδιά από 5 έως 95 χρονών. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:30 έχουν σειρά τα “Παραμύθια Σοφίας” για ενήλικο κοινό και πάλι με την Λίλλυ Τριαντάρη και την Χριστίνα Δίμιζα!

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, η αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό καφενείο, με μια βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ μουσική! Το κουιντέτο της τζαζ τραγουδίστριας Σοφίας Μπράιλα, θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές με γνωστά τζαζ standards!

Τέλος, καθώς φέτος είναι δίσεκτο έτος, δεν θα μπορούσε να αφήσει το Ωδείο “ανεκμετάλλευτη” την 29η Φεβρουαρίου! Ο ειδικός στην παλαιά μουσική, δηλαδή στην μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, Δημήτρης Κούντουρας, θα μεταδώσει τους σπουδαστές φλάουτου και φλάουτου με ράμφος τα… μυστικά της μουσικής του G.Ph. Telemann.

Η είσοδος για τις μουσικές εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.