Ένα τεράστιο «γιατί» έμεινε να πλανάται πάνω απ’ τη Λεωφόρο. Γιατί αδικήθηκε τόσο κατάφορα ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν είχε ψεγάδι τύχης σε αυτό το ζευγάρι με τη Σλάβια Πράγας, γιατί παίκτες ποιότητας έχασαν γκολ που δεν χάνονται για την κλάση τους. Κι όμως το «τριφύλλι» δεν προκρίθηκε. Το τελικό 1-1 δεν του έδωσε έστω τη δυνατότητα να πάρει μια νίκη που άξιζε και με το παραπάνω. Το εισιτήριο για τα Play Offs στη Σλάβια Πράγας.
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Τακτικά άψογη, απέφυγε κάθε παγίδα του αντιπάλου και δημιουργικά βρήκε τους τρόπους για μεγάλες ευκαιρίες. Όμως δεν έγιναν γκολ κι έτσι μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός.
Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ο Μπουκέ στο πρώτο ματς να στερήσει τον Παλάσιος και απ’ τη ρεβάνς με ανύπαρκτη αποβολή, αλλά και ο Μπάνκις στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο Άγγλος ρέφερι «έπνιξε» πέναλτι που έγινε πάνω στον Σένκεφελντ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.
Από τον αντίπαλο τερματοφύλακα που ήδη είχε κίτρινη κάρτα. Μάλιστα ο Ολλανδός δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος λόγω πόνων απ’ το χτύπημα.
Το ποτήρι είναι μισογεμάτο αναφορικά με το ποδόσφαιρο που απέδωσε ο Παναθηναϊκός και έδειξε πως σε καμία περίπτωση δεν πέρασε ο καλύτερος. Αλλά, ήρθε ο αποκλεισμός που αφήνει τους «πράσινους» νωρίς μόνο με τις εγχώριες διοργανώσεις. Και την ελπίδα πως αυτή η ομάδα που «χτίζεται» σε γερές βάσεις θα πετύχει κάτι καλό.
Εξαιρετικοί για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Ρούμπεν και Μάγκνουσον, δείχνοντας την ποιότητά τους σχεδόν σε κάθε επαφή με την μπάλα και κάθε απόφασή τους. Παράλληλα, ο Σπόραρ που πέτυχε το γκολ του «τριφυλλιού», παρότι έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του αναγκάζοντας την αντίπαλη άμυνα να τον αισθανθεί.
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα στο ματς, συγκριτικά με το σχήμα του πρώτου αγώνα. Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Βαγιαννίδης και Σπόραρ ήταν στην ενδεκάδα. Σε αντίθεση με τον Γίντριχ Τρπισόφσκι που ουσιαστικά αν δεν έλειπε ο τιμωρημένος Σάντος, θα χρησιμοποιούσε την ίδια ενδεκάδα.
Ο Παναθηναϊκός με τον παλμό και το πάθος της Λεωφόρου, ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο ματς. Πιέζοντας τη Σλάβια ψηλά, την ίδια στιγμή που οι Τσέχοι είχαν επιλέξει να έχουν ανεβασμένες τις γραμμές τους για να μην κλειστούν.
Η τύχη γύρισε την πλάτη στο «τριφύλλι» όμως, καθώς έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό! Ο Χουάνκαρ από αριστερά έκανε το γύρισμα, αλλά ο Σπόραρ δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι σε μια απίστευτη στιγμή.
Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 6’ πάλι από γύρισμα του Χουάνκαρ δημιουργήθηκε επικίνδυνη κατάσταση, με τους παίκτες της Σλάβια να διώχνουν τελικά.
Η ορμητικότητα των «πράσινων» δεν έδινε πολλά περιθώρια στην ομάδα της Πράγας, που δοκίμαζε να στήσει παγίδες στον Ρούμπεν, αλλά Μάγκνουσον και Σένκεφελντ ήταν ψύχραιμοι στο «χτίσιμο» από πίσω. Έτσι στο 20’ ήρθε κι άλλη σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με τον Αϊτόρ να μπαίνει στην περιοχή, σούταρε τη μία πάνω σε αντίπαλο, η δεύτερη ήταν προς την εστία αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μάντους.
Οι φιλοξενούμενοι που έμοιαζαν να δέχονται σφυροκόπημα στο πρώτο ημίωρο, ουσιαστικά θύμισαν την ύπαρξή τους ακριβώς στο 30’. Χάνοντας σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ντούντερα βρέθηκε απέναντι στον Μπρινιόλι χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.
Δύο λεπτά μετά, ήρθε η «απάντηση» για τον Παναθηναϊκό, αλλά και πάλι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Κώτσιρας έβγαλε τετ α τετ τον Σπόραρ που και πάλι δεν κατόρθωσε να σκοράρει, με τον Μάντους να τον νικά στην έξοδο.
Ο Παναθηναϊκός δε σταμάτησε να πιέζει. Κερδίζοντας στατικές φάσεις γύρω απ’ την περιοχή της Σλάβια, διατήρησε το πρέσινγκ στους Τσέχους. Μέχρι το 42’ όταν και ήρθε η φάση που ο διαιτητής «διάβασε» λάθος. Μετά από φάουλ, ο Μάντους έκανε την έξοδο. Βρήκε με το πόδι την μέση του Σένκεφελντ που είχε σηκωθεί. Με τις γροθιές δε βρήκε την μπάλα, οπότε έπρεπε να έχει δοθεί πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Όμως ο ρέφερι του ματς, o Άγγλος Μπάνκις, ζήλεψε τον Μπουκέ και αδίκησε κατάφορα τον Παναθηναϊκό. Εκθέτοντας και την UEFA που δεν έχει VAR στα ματς του Conference League, καθώς με εξέταση της φάσης η απόφαση θα ήταν εύκολη.
Έτσι το πρώτο μέρος που ήταν καταιγιστικό για τον Παναθηναϊκό, αλλά εντελώς άδικα ολοκληρώθηκε 0-0, πέρασε στην ιστορία.
Το δεύτερο μέρος άρχισε πιο ισορροπημένα και όχι ανάλογα ορμητικά για τον Παναθηναϊκό. Απόλυτα φυσιολογικό, καθώς οι «πράσινοι» σπατάλησαν ενέργεια στο πρώτο μέρος, οπότε ειδικά αυτή την εποχή δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την ίδια ταχύτητα. Ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε και σε αλλαγή, με τον Κουρμπέλη να περνά αντί του Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός είχε έτσι κι αλλιώς ενοχλήσεις στη μέση απ’ το χτύπημα στη φάση που δε δόθηκε πέναλτι.
Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς. Μέχρι που ήρθε η «έκρηξη» στο 58’! Ο Σπόραρ αυτή την φορά δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι». Χουάνκαρ-Αϊτόρ έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, ο αριστερός μπακ των «πράσινων» έκανε τη σέντρα και ο Σλοβένος δεν αστόχησε βάζοντας «φωτιά» στη Λεωφόρο.
Μετά το γκολ ο Τρπισόφσκι «φρέσκαρε» την ομάδα του με δύο αλλαγές που ισορρόπησαν την κατάσταση και ανέβασαν την πίεση των Τσέχων. Ειδικά ο Σέβτσικ βοήθησε σε αυτό, ο οποίος είχε και ένα πολύ καλό σουτ στο 69’ που έφυγε μόλις άουτ.
Οι δυνάμεις στο τελευταίο τέταρτο έδειχναν να εγκαταλείπουν τους παίκτες του Παναθηναϊκός. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αλλάξει πρόσωπα αλλά και σύστημα. Με τον Ιωαννίδη και τον Καμπετσή αντί των Βαγιαννίδη και Αλεξανδρόπουλου, μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2, ρισκάροντας σε ένα σημείο που έπρεπε να πιέσει για το δεύτερο τέρμα το «τριφύλλι».
Πέντε λεπτά πριν τα 90’, από σύγχυση παραλίγο να υπάρξει αυτογκόλ για τη Σλάβια. Ο Παναθηναϊκός περισσότερο με ηρωισμό πίεζε μέσω στατικών φάσεων, ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα.
Μέχρι το τέλος του ματς, η Σλάβια κατάφερε να κρατήσει το σκορ σε αυτά τα επίπεδα, δείχνοντας πως έχει αγωνιστικό ρυθμό και περισσότερες δυνάμεις απ’ τον Παναθηναϊκό. Και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε γκολ από τραγικό λάθος του Καμπετσή, που γύρισε την μπάλα στον Γιούρετσκα ο οποίος ισοφάρισει για το τελικό 1-1.
Έτσι, το σαφώς ανώτερο «τριφύλλι» δεν κατάφερε ούτε να νικήσει, αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν προχωρά στα Play Offs. Παρότι απ’ τα δύο ματς και τις φάσεις που χάθηκαν, συν το επίπεδο της διαιτησίας, ξεκάθαρα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς άξιζε να έχει περάσει.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (54’ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμπετσής), Βαγιαννίδης (77’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88’ Καρλίτος), Σπόραρ
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντούντερα (82’ Μάσοπουστ), Ούσου, Κατσαράμπα, Ντόρλεϊ, Τιεχί (82’ Γιούρετσκα), Χόλες, Σραντς, Τραορέ (61’ Σέβτσικ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (61’ Ουσόρ)
Η Victoria Kjaer Theilvig Μις Υφήλιος 2024 – Πρώτη φορά ο τίτλος στη Δανία
Τζούλια Αλεξανδράτου: Οι υπηρεσίες της ως call girl και πόσα χρεώνει ανά ώρα
Ραγδαίες εξελίξεις με τους Ράδιο Αρβύλα και τεράστια ανατροπή, λίγο πριν την πρεμιέρα τους
Τα αγροτικά θέματα στο προσκήνιο των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2024 Focus Radio. All rights received.
0 comments