Το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου, η Μονεμβασιά έζησε μια ξεχωριστή στιγμή, γεμάτη συμβολισμούς. Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό, η ιστορική καστροπολιτεία «ντύθηκε» με ένα νέο, καλλιτεχνικό φωτισμό, που αναδεικνύει τον Βράχο με τρόπο σύγχρονο και απόλυτα σεβαστικό. Το έργο αυτό, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φέρει την υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ, η οποία κατάφερε να δώσει στο μνημείο μια νέα νυχτερινή ταυτότητα, διακριτική και σε πλήρη αρμονία με το τοπίο και το φως του φεγγαριού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, που έδωσε το «παρών», συνέδεσε την ιστορική επέτειο με το χρέος μας απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η μνήμη έχει ουσία μόνο όταν συνοδεύεται από έμπρακτη φροντίδα. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και σε άλλες σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας στην περιοχή, όπως τα έργα στα βραχώδη πρανή για την προστασία του κάστρου, αλλά και τη δημιουργία της Μαρίνας Μονεμβασιάς, τονίζοντας πως στόχος είναι να συνδυαστεί η διατήρηση της ιστορίας με την ανάπτυξη του τόπου.


Η συζήτηση για τον πολιτισμό δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο κ. Πτωχός έκανε μια σύντομη αναδρομή στις στρατηγικές κινήσεις της Περιφέρειας: από την αποκατάσταση των Παλατιών του Μυστρά και τις παρεμβάσεις στην Αρχαία Μεσσήνη, μέχρι τα νέα αρχαιολογικά μουσεία σε Σπάρτη, Άργος και Άστρος. Είναι έργα που αποδεικνύουν, όπως τόνισε, τον πλούτο της Πελοποννήσου.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης επέλεξε να κλείσει τη βραδιά με τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη. Εμείς όλα τα φτιάχνουμε στο φως». Μια φράση που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, καθώς συνόψισε ιδανικά το νόημα της εκδήλωσης.


Στην όμορφη αυτή βραδιά βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο Δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου που ήθελε να δει από κοντά τη νέα όψη της καστροπολιτείας.
Focus Radio | 17/07/2026
Η Σία Κοσιώνη στον ΑΝΤ1 – Νέος τηλεοπτικός σταθμός και διπλός ρόλος από τη νέα σεζόν
Focus Radio | 20/06/2026
Focus Radio | 19/05/2026
Focus Radio | 17/05/2026
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments