Τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας προς τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις, ζήτησε αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας. Όπως επισημάνθηκε, υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει άμεσα και τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών.
Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε με ψήφισμα στον αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Σαράντος Μαρινάκης, καθώς ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απουσίαζε. Την ίδια ημέρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές των δήμων. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η σταδιακή διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης έως το 2029 δημιουργεί σοβαρή αβεβαιότητα για το μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος δεν υιοθέτησε πλήρως τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι το έργο των κοινωνικών δομών είναι ιδιαίτερα σημαντικό και έχει καταξιωθεί, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο προσωπικό τους. Όπως ανέφερε, συνολικά 52 άτομα απασχολούνται στις δομές του Δήμου, εκ των οποίων μόνο 12 είναι μόνιμοι, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του προσωπικού θα καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία τους.
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει έμπρακτα τα αιτήματα των εργαζομένων, προτείνοντας την έκδοση σχετικού ψηφίσματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και την ανάδειξη του ζητήματος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μεσσηνίας, Βασίλης Τζαμουράνης, επανέλαβε το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων ΕΣΠΑ με διαδοχικές συμβάσεις, την κατάργηση της λεγόμενης «διάταξης Βορίδη» και την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών.
«Πράγματι υπάρχει ανησυχία», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι απαιτείται εγρήγορση και διαβεβαιώνοντας πως η Δημοτική Αρχή προτίθεται να εισηγηθεί σχετικό ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το ζήτημα θα τεθεί και στο επίπεδο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Focus Radio | 17/05/2026
Γιώργος Μαρκόπουλος | 13/05/2026
Γιώργος Μαρκόπουλος | 08/05/2026
Τίτλοι τέλους για τη Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια
Focus Radio | 04/05/2026
Focus Radio | 09/06/2026
Η “Μελισσάνθη” γιορτάζει τα 40 της χρόνια και σας προσκαλεί στο ανακαινισμένο της κατάστημα
Γιώργος Μαρκόπουλος | 09/06/2026
Μεταγραφική «βόμβα» από την Καλαμάτα ’80 με τον διεθνή Ρώσο πασαδόρο Roman Zhos
Γιώργος Μαρκόπουλος | 09/06/2026
Διάρρηξη σε καφετέρια στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας – Άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.

Copyright © 2025 Focus Radio. All rights received.


0 comments