Αγροτικό μπλόκο στη Θουρία: Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος και κλιμάκωση της έντασης

Σε πλήρη αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Θουρίας προχώρησαν αγρότες της Μεσσηνίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και στέλνοντας σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Πολιτεία. Από νωρίς, δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν στο σημείο, με στόχο τη δημιουργία μπλόκου, σε μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών για τα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Η κατάσταση οξύνθηκε όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο και άλλων αγροτών στον αυτοκινητόδρομο, που κινούνταν προς τη Θουρία για να ενισχύσουν το μπλόκο. Παρά την αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας και την τοποθέτηση κλούβας κάθετα στο οδόστρωμα, οι αγρότες κατάφεραν τελικά να παρακάμψουν τα εμπόδια και να καταλάβουν το δρόμο, δείχνοντας ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν εύκολα.

Αυτή την ώρα, ο αυτοκινητόδρομος παραμένει κλειστός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τα τρακτέρ να έχουν παραταχθεί στο οδόστρωμα στο ύψος της Θουρίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Παράλληλα, έντονη είναι η παρουσία αγροτικών μηχανημάτων τόσο στον κόμβο της Θουρίας όσο και στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου, στοιχείο που καταδεικνύει τον συντονισμό και τη μαζικότητα της κινητοποίησης.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί πλήρως και οι οδηγοί ενημερώνονται να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι αγρότες, από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, μέχρι να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματά τους, τα οποία αφορούν το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και τη γενικότερη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.

Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, καθώς η κατάσταση παραμένει ρευστή και δεν αποκλείονται νέες εντάσεις μέσα στις επόμενες ώρες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το αγροτικό ζήτημα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, με τους αγρότες της Μεσσηνίας να δείχνουν ότι αυτή τη φορά δεν αρκούνται σε συμβολικές κινήσεις, αλλά επιλέγουν τη σύγκρουση μετωπικά.

Στην παλαιά εθνική οδό εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ