Επίθεση με πέτρες σε λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας – Προσωρινή αναστολή δύο δρομολογίων προς Πλατύ

Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν δύο λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας στα βραδινά δρομολόγια προς το Πλατύ, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα από τα οχήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί επιβατών ή οδηγών.

Για λόγους ασφάλειας, το ΚΤΕΛ αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα δύο συγκεκριμένα δρομολόγια — των 7:00 μ.μ. και 9:00 μ.μ. από Καλαμάτα — μέχρι και τη Δευτέρα, με την ελπίδα ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί οριστικά και δεν θα υπάρξει κίνδυνος σε μελλοντικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περιστατικά σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση από τον εθνικό δρόμο, λίγο μετά τον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, σε περιοχή που μένουν Ρομά, στο σημείο που τα λεωφορεία στρίβουν προς το Πλατύ. Για τα περιστατικά ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η οποία προχώρησε σε έρευνες και προσαγωγές ατόμων, χωρίς ωστόσο – έως τώρα – να έχουν γίνει συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά ρίψης αντικειμένων σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ και στον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, στο ύψος Θουρίας – Σπερχογείας, όπου επίσης είχαν προκληθεί υλικές ζημιές.