Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό με υπηρεσιακό στο ντέρμπι με Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος τεχνικός Ρουί Βιτόρια αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, έπειτα από την κακή εκκίνηση της ομάδας στη φετινή Super League 1. Την ισοπαλία με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο ακολούθησε η ήττα από τη νεοφώτιστη Κηφισιά, με αποτέλεσμα το κλίμα να βαρύνει οριστικά εις βάρος του 55χρονου προπονητή.

Στο διάστημα της παρουσίας του, ο Βιτόρια κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε 43 αναμετρήσεις, με απολογισμό 23 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες. Με την έλευσή του πέρσι τον Οκτώβριο συμμαζεύτηκε η εικόνα της ομάδας, ενώ έτρεξε ένα αήττητο σερί που επέτρεψε στους «πράσινους» να πλησιάσουν στην κορυφή. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Ρέιντζερς στα προκριματικά του Champions League, όμως οι προκρίσεις απέναντι σε Σαχτάρ και Σαμσουνσπόρ οδήγησαν την ομάδα στους ομίλους του Europa League. Παρ’ όλα αυτά, τα δύο τελευταία αποτελέσματα στη Super League έκριναν την παραμονή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βιτόρια είναι ο 17ος προπονητής της «πράσινης» εποχής Αλαφούζου, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παραμένει μέχρι σήμερα ο μακροβιότερος, έχοντας καθίσει στον πάγκο σε 113 παιχνίδια.

H ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον κ. Ρουί Βιτόρια. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Πορτογάλο προπονητή και στο επιτελείο του.

Παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη οι «πράσινοι» είχαν καλή εικόνα, η διοίκηση έκρινε πως τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα –ιδίως από τη στιγμή που είχαν ικανοποιηθεί όλες οι μεταγραφικές εισηγήσεις του Βιτόρια– δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά.

Έτσι, ενόψει του Κυπέλλου την Τετάρτη (17/9) και του ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να πορευτεί με υπηρεσιακό τεχνικό, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση μόνιμου αντικαταστάτη.