Καλαμάτα: Συλλήψεις για υπόθεση κλοπής με φόντο αμφισβητούμενη διαθήκη

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, έπειτα από καταγγελία 45χρονης για κλοπή μέσα σε κατοικία στην Καλαμάτα.

Η υπόθεση αφορά ακίνητο που έχει περιέλθει στη δικαστική διαμάχη, λόγω διαθήκης που άφησε ο εκλιπών ιδιοκτήτης του. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διαθήκης, η ιδιοκτησία περνά στην κατοχή του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου. Ωστόσο, η 45χρονη γυναίκα έχει καταθέσει ένσταση και προσβάλλει τη διαθήκη στα δικαστήρια, διεκδικώντας την ακύρωσή της.

Το βράδυ της Δευτέρας, ένας 51χρονος – υπάλληλος του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου – μαζί με τέσσερις ακόμη άνδρες, ηλικίας 54, 47, 41 και 36 ετών, μετέβησαν στο σπίτι με σκοπό, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, να καθαρίσουν το οίκημα και να μεταφέρουν κάποια έπιπλα.

Η 45χρονη που διαμένει κοντά, αντιλήφθηκε την παρουσία τους, κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση σε βάρος τους για κλοπή. Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από τη ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Αρχές.

Ωστόσο, η υπόθεση πήρε νέα τροπή, καθώς και οι πέντε προχώρησαν με τη σειρά τους σε καταγγελία για ψευδή καταμήνυση εις βάρος της 45χρονης.

Η τελική ετυμηγορία για την κυριότητα του ακινήτου αναμένεται να δοθεί από τη Δικαιοσύνη, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης της διαθήκης.