Καλαμάτα – Πεσκάρα ενώνουν… γκάζι και πολιτισμό: Επίσημη αδελφοποίηση των “Λε.Μο.Με.–Μοτοανεξάρτητοι” με την AOTR Ιταλίας

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που ενισχύει τη διεθνή παρουσία της Καλαμάτας και ενώνει δύο ευρωπαϊκές πόλεις μέσω της κοινής αγάπης για τη μοτοσυκλέτα, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Καλαμάτας “Λε.Μο.Με.–Μοτοανεξάρτητοι” ανακοινώνει την πραγματοποίηση οργανωμένης μοτο-εκδρομής στην Πεσκάρα της Ιταλίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2025.

Κεντρικός στόχος της αποστολής είναι η επίσημη αδελφοποίηση της ελληνικής λέσχης με την AOTR (Associazione Over the Road) της Πεσκάρας, επισφραγίζοντας την πολιτιστική γέφυρα φιλίας που ξεκίνησε πέρυσι, με την επίσκεψη των Ιταλών μοτοσικλετιστών στην Καλαμάτα.

Στην εκδρομή θα συμμετέχουν 33 μοτοσυκλέτες και πάνω από 50 μέλη, τα οποία θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικής ανταλλαγής, συναντήσεις με τοπικές αρχές και φυσικά στην τελετή της επίσημης αδελφοποίησης των δύο λεσχών.

Ο Δήμος Καλαμάτας, σταθερός αρωγός στις δράσεις εξωστρέφειας της τοπικής λέσχης, θα εκπροσωπηθεί με επίσημη αντιπροσωπεία, ενισχύοντας με την παρουσία του το διεθνές αποτύπωμα της πόλης στο πεδίο της πολιτιστικής διπλωματίας μέσω του μοτοσυκλετισμού.

Τα μέλη της “Λε.Μο.Με.–Μοτοανεξάρτητοι”, αναδεικνύοντας τη σημασία της αποστολής όχι μόνο ως ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά ως πράξη πολιτιστικής ενότητας και ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Η συγκεκριμένη εκδρομή αποτελεί συνέχεια ενός ευρύτερου σχεδίου διεθνών συνεργασιών που προωθεί η λέσχη, ενισχύοντας ουσιαστικά τη θέση της Καλαμάτας στον ευρωπαϊκό μοτοσυκλετιστικό χάρτη και καλλιεργώντας διαχρονικές σχέσεις με κοινότητες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για την ελευθερία, τον δρόμο και την πολιτιστική ανταλλαγή.

Με σύνθημα “Η μοτοσυκλέτα είναι πάνω από όλα μια γέφυρα φιλίας και πολιτισμού, που ενώνει ανθρώπους και πόλεις πέρα από σύνορα” οι “Λε.Μο.Με.–Μοτοανεξάρτητοι” Καλαμάτας φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό τοπίο επικοινωνίας με συναδέλφους τους που έχουν το ίδιο πάθος και αγάπη για την μοτοσυκλέτα.