Τριφυλία: Τροχαίο ατύχημα με κλεμμένο αυτοκίνητο και σύλληψη δύο αλλοδαπών που είχαν ρημάξει την περιοχή σε κλοπές

Ένα τροχαίο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός, σημειώθηκε στην Τριφυλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, στο δρόμο Φιλιατρών – Μαραθόπολης, με πρωταγωνιστές δύο Πακιστανούς που λίγη ώρα πριν είχαν κλέψει ένα αγροτικό αυτοκίνητο από την περιοχή.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο το όχημα που επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί συγκρούσθηκε με προπορευόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Από τη πρόσκρουση το αγροτικό εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ, την οποία έκοψε, και ακολούθως ανατράπηκε.

Τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίσθηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για προληπτικούς λόγους.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την έρευνα της Αστυνομίας, το αγροτικό όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή των Γαργαλιάνων και αφού πρώτα διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος τραυματισμού και επίσκεψής τους στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο Πακιστανό και τον 16χρονο Βούλγαρο που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και χθες τους οδήγησαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, απόπειρες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 21 κλοπές και απόπειρες ενώ η δράση τους ταυτοποιήθηκε από βιντεοληπτικό υλικό εξωτερικών καμερών που τους είχε καταγράψει.

Έχουν διαπράξει κλοπές σε όλη την περιοχή:

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με τη Β΄ Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί από τους συλληφθέντες, λίγη ώρα νωρίτερα από τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, ενώ κατά το χρονικό διάστημα από την 24.4.2024 έως και την 21.8.2024, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τριφυλίας είχαν διαπράξει επιπλέον -19- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και Ιερό Ναό.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -74.000- ευρώ.

Η δε αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.