Το όνειρο στη μνήμη της Αναστασίας εκπληρώθηκε με την δημιουργία του “Κήπου της Αναστασίας” και τη συμβουλή του Δήμου

Στις 3 Ιουλίου, η Αναστασία άφησε την τελευταία της πνοή. Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν ενώ συγχρόνως σύλλογοι, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό. Ο αγώνας της, αντιστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της. Μπορεί να ήταν μόλις 7 χρονών, αλλά πάλεψε σκληρά για να κερδίσει τη ζωή της. Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πάλεψε όσο λίγοι.

Οι γονείς και οι συγγενείς της ζήτησαν στη μνήμη της να φυτευτεί ένας κήπος σε δημόσιο χώρο στην Καλαμάτα, αφιερωμένος στο παιχνίδι, για το αγγελούδι τους, που έφυγε τόσο πρόωρα ο ”Κήπος της Αναστασίας”. Ένας χώρος χαράς και παιχνιδιού, μια μικρή όαση πράσινου, με λουλούδια και δέντρα να μεγαλώνουν και να ομορφαίνουν την Καλαμάτα.

Η ανακοίνωση του Δήμου

“Υπεγράφη από τον Δήμαρχο η σύμβαση για την υλοποίηση του «Κήπου της Αναστασίας» που θα είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους. Η μελέτη έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και η υλοποίηση της έρχεται σε συνέχεια σχετικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής.

Επειδή ο χώρος είναι παρακείμενος του Νέδοντα, η δυτική πλευρά του κήπου θα φυτευτεί με αναρριχώμενα ανθοφορούντα. Θα φυτευτούν επίσης στην νότια και στην βόρεια πλευρά του σημείου ενδιαφέροντος ανθοφόροι θάμνοι ιβίσκων. Τα φυτά που θα φυτευτούν έχουν προσφερθεί από συγγενείς και φίλους της Αναστασίας, αντί στεφάνου, για τον κήπο και φυλάσσονται στο Δημοτικό Φυτώριο”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *