Μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο από την νυχτερινή κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που επικρατεί στην Καλαμάτα ήδη από χθες, προκάλεσε τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται στην παραλιακή οδό Ναυαρίνου και καθαρίζουν το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια από υλικά που ξέβρασε η θαλασσοταραχή, φερτά υλικά από τα καταστήματα, όπως καρέκλες, ομπρέλες, γλάστρες αλλά και κάδους.

Ένα με τον παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας έγινε η θάλασσα, με τον άγριο κυματισμό να “αγκαλιάζει” τα καταστήματα και τα πρώτα σπίτια σε μια βραδιά αγωνίας, λόγω της ισχυρής νεροποντής.

Η στάθμη του νερού ανέβηκε και η κατάσταση αυτή ήταν απειλητική για μια ολόκληρη ζώνη μέχρι τις Κιτριές. Οι εικόνες από την οδό Ναυαρίνου που έχει γεμίσει φερτά υλικά και υλικά κατασκευών χαρακτηριστικές, με αυτήν να έχει κλείσει αυτή την ώρα προκειμένου να καθαριστεί από τα μηχανήματα του δήμου.

Στο δρόμο βγήκε η θάλασσα παρασέρνοντας ότι βρήκε στο πέρασμά της και προκαλώντας ζημιές σε παγκάκια, ζαρντινιέρες, καρέκλες και άλλες κατασκευές παραλιακών καταστημάτων τις οποίες και παρέσυρε.

Στο συγκεκριμένο σημείο της παραλιακής, τόνοι άμμου έχουν σκεπάσει το πεζοδρόμιο με την αμμουδιά να έχει φτιάσει στο υψος του δρόμου!
Η Ναυαρίνου είναι κλειστή από το ύψος της Μεσογείων μέχρι και την Καρακούση.

Καταβάλλονται προσπάθειες από τον Δήμο Καλαμάτας να καθαριστεί το συντομότερο δυνατό ο δρόμος για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία-Ήδη από τις 6 το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας εργάζονται ώστε να απομακρυνθεί η άμμος, τα βότσαλα και τα σπασμένα ξύλα από τις κατασκευές των παραλιακών καταστημάτων.

Ο πολιτικός υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε ότι η ζημιά σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη, είναι μεγάλη και πως από τις έξι το πρωί η Δημοτική Αστυνομία βρίσκεται στην Παραλία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ό,τι χρειάζεται. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *