Διακινούσαν χρωματισμένο ηλιέλαιο και το πουλούσαν για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και μάλιστα Καλαμάτας, εξαρθρώθηκε σε περιοχή της Ημαθίας από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εργαστήριο παρασκευής και τυποποίησης νοθευμένων ελαίων, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 5.560 λίτρα ελαίων, αρωματικά και χρωστικές ουσίες.

Το συγκεκριμένο προϊόν φαίνεται να διακινείται εδώ και πάρα πολύ καιρό, διαφημίζεται στο ίντερνετ, ενώ το εντοπίσαμε να πωλείται ακόμα και στο Amazon, όπως και σε ιστοσελίδα της Γερμανίας!

Στα περισσότερα από τα δοχεία που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, στις ετικέτες «KALAMATA Extra Virgin Cold Extracted». Στις ιστοσελίδες, δε που διαφημιζόταν αναφερόταν ότι ως προϊόν έχει κερδίσει πολλά βραβεία.