11 κρούσματα στο «Παπαδοπούλειο» – Η επίσημη ανακοίνωση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων

Έντεκα κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν στο «Παπαδοπούλειο» στην Καλαμάτα και η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων εξέδωσε επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση: 

«Την εβδομάδα 16 – 22/08/2021 κατά τη διενέργεια των τακτικών και δειγματοληπτικών ελέγχων βρέθηκε θετική στον COVID-19 μία ηλικιωμένη φιλοξενούμενη στη Μονάδα μας.

Ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, διεξήχθησαν αλλεπάλληλα PCR και rapid tests στο σύνολο του προσωπικού και των διαβιούντων στη Μονάδα.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων διέγνωσαν 11 θετικά κρούσματα στον COVID-19 μεταξύ των οποίων μία εργαζόμενη, η οποία ήταν πλήρως εμβολιασμένη.

Οι 10 ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και όλοι καλά στην υγεία τους, με ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας υπό πλήρη ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση και φροντίδα. Η εργαζόμενη, όπως και οι στενές επαφές της, έχουν τεθεί εκτός εργασίας.

Το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται στο 83% για τους διαβιούντες στη Μονάδα. Το προσωπικό της Μονάδας είναι πλήρως εμβολιασμένο σε ποσοστό 92% και 8% εμβολιασμένο με τη μία δόση.

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση, η Επιστημονική ομάδα και όλο το προσωπικό της Μονάδας από την αρχή της πανδημίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τηρεί τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *