Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το περασμένο 48ωρο

Δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την κακοκαιρία Barbara, η οποία επηρέασε περιοχές της Περιφέρειας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αυτό διαπιστώθηκε σε τηλεδιάσκεψη την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων για την Πολιτική Προστασία υπηρεσιακών στελεχών.

Οπως δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, κεντρικά και ανά Π.Ε., χρειάστηκε να κάνουν παρεμβάσεις στις περιοχές της Ζήρειας, της Βυτίνας, της Είρας, του Ταϋγέτου καθώς και στα όρια των Π.Ε. Αργολίδας και Κορινθίας.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις έγιναν σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, όπως επίσης με την Τροχαία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι τόσο η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας στις 5 Π.Ε. παραμένουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, συστήνεται αυξημένη προσοχή και τα επόμενα 24ωρα, δεδομένου -όπως επισημαίνεται- ότι θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ως εκ τούτου ενδεχόμενο ολισθηρών οδοστρωµάτων, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.