Χιλιάδες καρναβαλιστές κατέκλισαν Καλαμάτα και Μεσσήνη στις παρελάσεις του καρναβαλιού

Με εντυπωσιακό τρόπο έπεσε η «αυλαία» στο 10ο Καλαματιανό Καρναβάλι #specialedition.

Χιλιάδες κατοίκων και επισκεπτών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατέκλυσαν το κέντρο της Καλαμάτας, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μεγάλη παρέλαση του 10ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία 23ης Μαρτίου και κατάληξη στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση, αλλά και επισκέπτες απ΄ όλη τη χώρα, «βούλιαξαν» κυριολεκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης, βάζοντας ψηλά το πήχη για την επόμενη χρονιά.

Το σκηνικό στο κέντρο της πόλης ήταν εντυπωσιακό, με τους καρναβαλιστές  φορώντας πολύχρωμες και εντυπωσιακές ενδυμασίες, πολλές από τις οποίες ευφάνταστες και πρωτότυπες, να δίνουν εορταστικό ρυθμό, σφυρίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας!

Το καρναβάλι, που είχε παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Έλενα Κώνστα, ολοκληρώθηκε με την συναυλία από την Τάμτα, ενώ η διασκέδαση χτύπησε κόκκινο μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

«Βούλιαξε» η πόλη με χιλιάδες καρναβαλιστές στην παρέλαση του 10ου Καλαματιανού καρναβαλιού (video-photos)

Με την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κήρυξε τη λήξη του 10ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, ευχαριστώντας τους εκατοντάδες καρναβαλιστές, όλους όσοι δούλεψαν για την επιτυχία του Καρναβαλιού αλλά και τον κόσμο που κατέκλυσε το τριήμερο την πόλη συμμετέχοντας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Το 10ο Καρναβάλι Καλαμάτας πέρασε στην ιστορία αλλά, παράλληλα, θα μείνει και στην ιστορία λόγω της πρωτοφανούς συμμετοχής κατοίκων και επισκεπτών.
Η απόλυτη επιτυχία της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής και η κοσμοπλημμύρα στη μεγάλη συναυλία με την Τάμτα ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για το Καρναβάλι Καλαμάτας του 2024. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα δώσουμε και πάλι τον καλύτερο εαυτό μας γιατί για εμάς, τα φωτεινά παιδικά πρόσωπα και οι ανέμελες στιγμές για όλους τους Καλαματιανούς είναι το μεγαλύτερο κίνητρο. Και του χρόνου, χρόνια πολλά σε όλους!”, καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Μέχρι πρωίας η διασκέδαση με την dj και ραδιοφωνική παραγωγό Ράνια Κωστάκη στην μικρή πλατεία

Την παραδοσιακή διασκέδαση την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου, διαδέχθηκε το Street party στην μικρή πλατεία Μεσσήνης. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με τις μουσικές επιλογές της ραδιοφωνικής παραγωγού και dj Ράνιας Κωστάκη και του συνεργάτη της, Σταμάτη Βάκρινου.

Πάνω, το δρώμενο της Γριάς Συκούς συγκέντρωσε και φέτος πλήθος κόσμου που το παρακολούθησαν-Κάτω το “δίδυμο” “Τυρής και Ταραμάς”-Δεν έλειψαν και οι καθιερωμένες φωτιές