Χειμερινές εκπτώσεις 2023: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Προ των πυλών είναι οι χειμερινές εκπτώσεις, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στην περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων περιλαμβάνεται και μία Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μειώνονται συνολικά οι Κυριακές με ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ, εκτός αν το Υπουργείο Ανάπτυξης επιλέξει να δώσει ξανά την ευκαιρία, παρότι δεν προβλέπεται, για λειτουργία των καταστημάτων εκτάκτως.

Το αίτημα για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν πάγιο στον εμπορικό κόσμο εδώ και καιρό, και τελικά «κλείδωσε» με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που είχε κατατεθεί στα τέλη του Ιουλίου του 2022 στη Βουλή.

Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι πέντε και είναι οι εξής:

  • 15 Ιανουαρίου 2023 – Αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  • 09 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  • 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  • 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα
  • 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά.

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ για την έναρξη της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου: 

Ενημερώνουμε το αγοραστικό κοινό ότι από 9 Ιανουαρίου έως και 28 Φεβρουαρίου  θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό.

Πληροφορούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.