Χαρίτσης επίσκεψη σε Open Mall Mεσσήνης: “Μια εμβληματική πρωτοβουλία που σχεδιάσαμε και χρηματοδοτήσαμε από το 2018”

Επίσκεψη στο έργο για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Μεσσήνη έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Να υπενθυμίσουμε οτι τον Ιούνιο του 2019 εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκαν με 3.000.0000 ευρώ οι προτάσεις των Δήμων Μεσσήνης (1,7 εκατ. ευρώ) και Τριφυλίας (1,7 εκατ.ευρώ) για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, τόσο στη Μεσσήνη όσο και στην Κυπαρισσία. Έργα που φέρουν την υπογραφή Χαρίτση ως αναπληρωτή υπουργού τότε Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το Open Mall Mεσσήνης τελικά ξεκίνησε να υλοποιείται στη Μεσσήνη τον Νοέμβριο του 2022, με τον πρώην Υπουργό να επισκέπτεται τα έργα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργο Πετρόπουλο.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για στήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Και αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεργασία Επιμελητηρίου, Δήμου Μεσσήνης και Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να αποδοθεί ένα ενιαίο σύγχρονο κέντρο εμπορίου για τις επιχειρήσεις του κέντρου της Μεσσήνης.

“Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργο Πετρόπουλο, στο υπό κατασκευή έργο του Open Mall Μεσσήνης.

Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall) είναι μια εμβληματική πρωτοβουλία που σχεδιάσαμε, χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε το 2018 στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για έργα πνοής που θα αλλάξουν την όψη των εμπορικών κέντρων και θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια δράση στον αντίποδα της λογικής των τεράστιων εμπορικών κέντρων που οδηγούν αποδεδειγμένα σε οικονομική ασφυξία τις τοπικές αγορές, το πρόγραμμα Open Mall αποτελεί έμπρακτη στήριξη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που και στην πόλη της Μεσσήνης το έργο πλέον ξεκίνησε να υλοποιείται και ευελπιστώ ότι σύντομα θα παραδοθεί στον εμπορικό κόσμο και στο καταναλωτικό κοινό της πόλης.» κατέληξε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός.