Φύλαξη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και στο σχολικό συγκρότημα του πρ. Πολυκλαδικού

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, σύμβαση για την ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας και του Σχολικού Συγκροτήματος του πρ. Πολυκλαδικού Καλαμάτας.

Το αντικείμενο περιγράφεται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. 2/2022 μελέτη της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας και έχει διάρκεια έξι μηνών, αρχής γενομένης από σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2022.

Πρόκειται για υπηρεσίες φύλαξης του χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας με φυσική παρουσία ατόμου και χρήση ηλεκτροκίνητου οχήματος ως πρόσθετος εξοπλισμός για το χρονικό διάστημα από 22:00 έως 06:00 τις επομένης ημέρας, δηλαδή για διάστημα οκτώ (8) ωρών για όλες τις ημέρες της εβδομάδος συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και Αργιών. Επίσης, η με φυσική παρουσία ατόμου φύλαξη του χώρου του Σχολικού Συγκροτήματος Πολυκλαδικού Καλαμάτας, για το χρονικό διάστημα από 22:00 έως 06:00 τις επομένης ημέρας, δηλαδή για διάστημα οκτώ (8) ωρών για όλες τις ημέρες της εβδομάδος συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και Αργιών.

Η φύλαξη θα πραγματοποιείται από προσωπικό ασφαλείας με την ανάλογη άδεια, πλήρως και κατάλληλα εξοπλισμένο και καταρτισμένο για νυχτερινή υπηρεσία, με δυνατότητα άμεσης επέμβασης και εποπτείας στο χώρο από τον ανάδοχο.

Η δαπάνη των 35.340,00€ για την σχετική υπηρεσία θα καλυφθεί από Δημοτικούς Πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προσανατολίζεται εντός του 2023 σε ένα μεγάλο διαγωνισμό προκειμένου να υπάρξει συνολική φύλαξη εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιπολίες με οχήματα ιδιωτικής εταιρείας, drone κ.ά, συνδυαστικά με το εν λειτουργία Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας που φιλοξενείται στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.