Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό AKTOR ο Λορέντζο Μπράουν, μένει μόνο η ανακοίνωση της ΚΑΕ (vid)

Την φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR θα φοράει από την νέα σεζόν ο Λορέντζο Μπράουν (34 χρονών, 1.96 μέτρα), αφού υπέγραψε με τους “πράσινους” και μένει πλέον μόνο η ανακοίνωση.

Ο Λορέντζο Μπράουν (34 χρονών, 1.96 μέτρα) πρέπει να θεωρείται πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε με τους “πράσινους” και είναι πολύ πιθανό η συμφωνία να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Ο Μπράουν είναι ένας γκαρντ με τρομερό μέγεθος για την θέση, ο οποίος παίζει το παιχνίδι στο δικό του τέμπο. Μπορεί να οργανώσει μία ομάδα, ξέρει πώς να βάλει τους συμπαίκτες του εκεί που πρέπει και να τους έχει ευχαριστημένους και να αναλάβει πρωτοβουλίες όποτε χρειάζεται.

Την τελευταία διετία, με την φανέλα της Μακάμπι είχε 14.7 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ (που έδιναν άλλους 13.5 πόντους ανά αγώνα) και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 43% στα σουτ, 35% στα τρίποντα και 88.8% στις βολές σε 30 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague (73 αγώνες).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ήδη προαναγγείλει την συμφωνία με τον Αμερικανό μέσω Instagram, ενώ λίγο αργότερα ανέβασε νέο story με φωτογραφία του Μπράουν, όπου είχε αντικαταστήσει το πρόσωπό του με αυτό ενός ανθρώπου που κάνει δημοπρασίες.

Ο 34χρονος γκαρντ είχε συμβόλαιο με την Μακάμπι, ωστόσο ζήτησε να αποχωρήσει λόγω της κατάστασης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με το “τριφύλλι” να πληρώνει το buy out που ζητήθηκε για να τον κάνει δικό του.

Την τελευταία διετία ο Λορέντζο Μπράουν έχει καθιερωθεί στο μυαλό του κόσμου ως ένας εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη με την φανέλα της Μακάμπι. Την φετινή σεζόν είχε 12 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ μέσο όρο με 44.1% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και 13.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ μέσο όρο με 34.5% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Στο τέλος της ημέρας, ο Παναθηναϊκός AKTOR έβαλε στην μηχανή του έναν ακόμα παίκτη τεράστιας κλάσης. Με τα δεδομένα ως έχουν αυτή τη στιγμή, η τετράδα των Σλούκα, Ναν, Μπράουν, Γκραντ συνθέτει – στα χαρτιά – την καλύτερη γραμμή γκαρντ στην Ευρώπη και μία από τις καλύτερες που έχουμε δει. Ο Μπράουν μοιάζει να ταιριάζει ιδανικά στο παζλ του Αταμάν. Μένει τώρα όλα αυτά να φανούν όταν έρθει και η στιγμή να πατήσει παρκέ.

Το deal που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίο. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μπράουν είναι τριετούς διάρκειας, με τους «πράσινους» να δίνουν 600.000 ευρώ στη Μακάμπι για το buy out του Αμερικανού άσου. Όσο για τα χρήματα που θα πάρει ο Λορέντζο Μπράουν στον Παναθηναϊκό; Συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια, μαζί με πριμ και μπόνους.