Το γαϊτανάκι των ερωταπαντήσεων μεταξύ της Λίνας Μενδώνη και του Αλέξη Χαρίτση για τη “στατικότητα του Κάστρου της Καλαμάτας” καλά κρατεί…

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε καταθέσει ερώτηση για το Κάστρο της Καλαμάτας και ειδικότερα για την ανάγκη άμεσων σωστικών παρεμβάσεων.
Η Λίνα Μενδώνη στην απάντησή της, της οποίας προηγήθηκε αυτοψία στο μνημείο με ύφος επιθετικό, επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Το γαϊτανάκι των ερωταπαντήσεων καλά κρατεί και σας το παραθέτουμε για την δική σας πάντα ενημέρωση και εξαγωγή συμπερασμάτων…

Αλέξης Χαρίτσης: «Ψυχραιμία, κα υπουργέ!»

Λόγο για δρομολόγηση έργων και μελετών με σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση στατικών προβλημάτων σε σημεία του Κάστρου Καλαμάτας κάνει το υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών Αλέξη Χαρίτση και Σίας Αναγνωστοπούλου με θέμα «Καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων προστασίας και ανάδειξης του Κάστρου Καλαμάτας- Σοβαροί κίνδυνοι από κατολισθήσεις».

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση
Αλέξης Χαρίτσης

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, για το Κάστρο Καλαμάτας ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει: «Συνιστά θετική εξέλιξη η ενημέρωση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού ότι λίγες ημέρες μετά την κατάθεση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησής μου (6/2) διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο του Κάστρου Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστωθούν βλάβες επί των τειχών, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση σωστικών παρεμβάσεων.

Κατά τα άλλα, δε μου προκαλεί έκπληξη ο επιθετικός τόνος της κας υπουργού περί δήθεν προβλημάτων και ελλείψεων στη χρηματοδότηση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, εφόσον γνωρίζει πολύ καλά ότι η χρηματοδότηση αυτή αφορούσε στην ανάπλαση της εισόδου του Κάστρου και το φωτισμό των περιμετρικών τειχών.

Υπενθυμίζω ότι η χρηματοδότηση που διασφαλίσαμε τότε προέκυψε κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων φορέων.

Συνιστώ περισσότερη ψυχραιμία στην κα υπουργό και την καλώ να ασχοληθεί επιτέλους επί της ουσίας και όχι μόνο επικοινωνιακά με τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησε η έκδοση του απαράδεκτου Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

Οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό διεκδικούν ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, απέναντι στους σχεδιασμούς της για την υποβάθμιση των πτυχίων τους».