Τουρκία: Εικόνες από drone αποκαλύπτουν τη βιβλική καταστροφή στην Αντιόχεια – Καταστράφηκε η εκκλησία Πέτρου και Παύλου

Για πρώτη φορά εικόνες από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Αντιόχεια, από τους φονικούς  σεισμούς. Ένα γκρίζο τοπίο, με σωρούς από μπάζα και ισοπεδωμένα κτήρια. Τοίχοι και κολόνες έχουν πέσει, ενώ και στο εσωτερικό τους αποτυπώνεται η βιβλική καταστροφή που χτύπησε τις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας.

Τουρκία: Εικόνες από drone αποκαλύπτουν τη βιβλική καταστροφή στην Αντιόχεια - Καταστράφηκε η εκκλησία Πέτρου και Παύλου

Στις εικόνες που έφερε στο φως το Mega, φαίνεται το drone να μπαίνει μέσα σε διαμερίσματα που πλέον έχουν καταστραφεί και έχουν καταρρεύσει. Τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, δωμάτια έχουν γίνει ενιαία, μπαλκόνια δεν υπάρχουν και από τα ταβάνια- όσα έχουν απομείνει- κρέμονται σίδερα και κομμάτια μπετόν.

Αντιόχεια

Ολοκληρωτική είναι και η καταστροφή της ελληνορθόδοξης εκκλησίας Πέτρου και Παύλου που υπήρχε στην περιοχή, αφού έχει καταρρεύσει ολόκληρη και έχει μετατραπεί σε έναν σωρό από μπάζα.

Αντιόχεια εκκλησία
Κατεστραμμένη και η αγορά

Κατεστραμμένη είναι και η αγορά της Αντιόχειας. Η πόλη ήταν μία με τα περισσότερα τουριστικά καταστήματα και μια από τις μεγαλύτερες αγορές, ωστόσο τώρα, δεν υπάρχει τίποτα. Νεκρική σιγή, καθώς η αγορά και τα καταστήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Αντιόχεια

Οι στοές στην αγορά της Αντιόχειας ήταν κάποτε γεμάτες ζωή από τα καταστήματα αλλά πλέον δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο συντρίμμια και χαλάσματα.

Αντιόχεια αγορά

Ένα μεγάλο ζήτημα που προκύπτει για τους σεισμόπληκτους, είναι για πόσο καιρό θα ζουν σε αυτές τις συνθήκες, οι ίδιοι και τα κατοικίδια που έχουν σωθεί. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να κοιμούνται στον δρόμο αφού έχασαν τα σπίτια τους.

Το βίντεο ανέβασε στο YouTube το κανάλι TRT. Ολόκληρη η πόλη φαίνεται να έχει πλημμυρίσει και οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει. Ακόμα, στο βάθος διακρίνεται πυκνός καπνός από το λιμάνι, όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.