Τις βασικές αρχές του συνδυασμού “Νέα Δυναμική” ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Χειλάς

Τις βασικές αρχές του συνδυασμού “Νέα Δυναμική”, του οποίου θα ηγηθεί έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Χειλάς.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Υποψηφιότητα

Θεωρώ ότι κάθε υποψηφιότητα πρέπει να ξεκινά με μια αυτοκριτική της θητείας και του έργου κάθε υποψηφίου. Οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας γνωρίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, οι οποίες επικεντρώνονται πάντοτε στο κοινό καλό και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, όπως είναι φυσικό, έρχομαι συχνά σε αντιπαράθεση με αυτοδιοικητικούς, δημοσιογράφους και ευρύτερους θεσμικούς φορείς. Σε περίπτωση που στενοχώρησα κάποιους ή τους έκανα να αισθανθούν άβολα, θέλω να τους πω δημόσια ότι δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση σε προσωπικό επίπεδο. Να πω, επίσης, ότι ο συνδυασμός μας θα εξετάσει τα προβλήματα και τη διοίκηση του Δήμου μας από μηδενική βάση, και να εκφράσω την ελπίδα μου, ότι σε αυτήν την πόλη, σύντομα θα ευθυγραμμιστούμε όλοι σε έναν κοινό παρονομαστή. Το συμφέρον των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας.


Ψηφοδέλτιο – Σύνθεση

Δήμος Καλαμάτας χρειάζεται ανανέωση σε επίπεδο προσώπων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η δόμηση του ψηφοδελτίου μας εστιάζει στους νέους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι και οι οποίες έχουν να επιδείξουν επαγγελματική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα τους, καθώς και σε επιλεγμένους έμπειρους αυτοδιοικητικούς με χρόνια παρουσία στην αυτοδιοίκηση με προφίλ κοινής αποδοχής από τους συμπολίτες μας. Ως συνδυασμός πιστεύουμε στις αρχές της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ισονομίας, της Αξιοκρατίας και της Ανταγωνιστικότητας. Δεν πιστεύουμε στον αποκλεισμό. Το προεκλογικό μας φυλλάδιο σε επίπεδο θέσεων έχει σαφή πολιτική κατεύθυνση και χαρακτήρα. Ωστόσο, γνωρίζοντας την ιστορία του έθνους μας και τον συνεχή αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και ενότητα, τοποθετήσαμε σε εμφανές σημείο το σύμβολο του σύγχρονου ελληνισμού τον Ρήγα Φεραίο, σύμβολο της νεολαίας της αριστεράς που πίστεψε και πάλεψε για ένα καλύτερο μέλλον. Τιμάμε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, αλλά δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η παράταξη «Νέα Δυναμική» δεν θα φιλοξενήσει στους κύκλους της ακροδεξιά ρητορική και αντίστοιχες πολιτικές συνεργασίες. Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ του σύγχρονου πολιτισμένο κόσμου.


Στόχοι – Πρόγραμμα

Στόχος της νέας διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας είναι σε πρώτο στάδιο ο άμεσος οργανωτικός και διοικητικός εξ’ ορθολογισμός του Δήμου μας. Η ομάδα μας έχει ήδη ξεκινήσει τον οργανωτικό της σχεδιασμό. Τα γραφεία μας λειτουργούν καθημερινά στην διεύθυνση Σφακτηρίας 18 στην πόλη της Καλαμάτας, και εργαζόμαστε εντατικά για την δημιουργία μιας σύγχρονης λύσης για τον πολίτη του Δήμου μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Σας παρουσιάζω τον σχεδιασμό μας για τους 9 κεντρικούς τομείς ευθύνης στο Δήμο Καλαμάτας. Οι Αντιδημαρχίες έχουν ως εξής:


1. Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & Δημοτικής Περιουσίας

2. Πολεοδόμησης, Συντήρησης Υποδομών, Τεχνικών Έργων & Συγκοινωνιών

3. Κλιματικής Αλλαγής, Διαχείρισης Δημοσίου Χώρου & Πρασίνου

4. Πολιτισμού, Τουρισμού & Κοινωνικών Εκδηλώσεων

5. Παιδείας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Αθλητισμού

6. Ψηφιακής Μετάβασης, Έξυπνης Πόλης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

7. Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας, Διαφήμισης & Επικοινωνίας

8. Περιφερειακών Ενοτήτων & Αγροτικής Ανάπτυξης

9. Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας & Πολιτικής Προστασίας


Επίσης, σχεδιάσαμε την δημιουργία ενός Νέου Νομικού Προσώπου, της «Εταιρείας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ωρίμανσης Μελετών» με στόχο την εστιασμένη απορρόφηση των Κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης μέσω των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΣΠΑ. Η εταιρεία αυτή, με τη μορφή Νομικού Προσώπου του Δήμου Καλαμάτας, στοχεύει στην ενίσχυση του έργου των αντιδημάρχων στους 9 τομείς ευθύνης, μέσω της in-House πρόσληψης 9 έμπειρων μάνατζερ από τις Big4. Managers διεθνών προδιαγραφών με ισχυρό βιογραφικό και εμπειρία, σε επικουρικό ρόλο δίπλα στους 9 αντιδημάρχους. Κάθε αντιδήμαρχος της «Νέας Δυναμικής» θα έχει μόνιμα και σταθερά δίπλα του/της ένα από τα πιο δυνατά στελέχη της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης στον τομέα ευθύνης του/της. Οι προσλήψεις των τεχνοκρατών αυτών θα γίνουν μέσω του νέου αυτού νομικού προσώπου. Έτσι λειτουργεί διεθνώς η σύγχρονη δημόσια διοίκηση και όλα τα ανεπτυγμένα κράτη. Το 2023, ο Δήμος Καλαμάτας αλλάζει σελίδα και μπαίνει με αξιώσεις στο μέλλον.

Συνεργασίες

Σε μια αυτοδιοικητική υποψηφιότητα οι συνεργασίες που τίθενται στο τραπέζι είναι κυρίως τριών επιπέδων. Οι θεσμικές, οι πολιτικές και οι προσωπικές.

Σε επίπεδο θεσμικό, οι ισχυροί επαγγελματικοί δεσμοί μου με ακαδημαϊκούς και με διευθυντές εργαστηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διασφαλίζουν στον Δήμο Καλαμάτας, σε επίπεδο τεχνικό και μελετητικό, μια ανεπιφύλακτη στήριξη, όπου και όποτε απαιτηθεί. Ως Υποψήφιος Διδάκτωρ του συγκεκριμένου ιδρύματος, οι καθημερινές επαφές μου με ανθρώπους της γνώσης και της επιστήμης, είναι στενές και προσωπικές. Ενίοτε και πολύ φιλικές.

Σε επίπεδο πολιτικό, έχω μέχρι στιγμής συζητήσει δια ζώσης στα γραφείο μας στην Καλαμάτα με δύο εν ενεργεία Βουλευτές του νομού Μεσσηνίας, καθώς και τηλεφωνικά με δύο ακόμα πολιτικά γραφεία εν ενεργεία βουλευτών του νομού μας. Επίσης, οι συζητήσεις με εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς είναι καθημερινές. Αυτό σε πολιτικό επίπεδο μέχρι στιγμής. Καταλαβαίνετε ότι ενόψει των εθνικών εκλογών πραγματοποιούνται εκλογικές ζυμώσεις. Πράγμα αναμενόμενο και λογικό.

Σε προσωπικό επίπεδο, έχουμε ήδη ξεκινήσει ενεργά τις επαφές μας με πολίτες του Δήμου μας, καθώς και με την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης μας. Επίσης, σε επίπεδο κοινοτήτων λαμβάνουμε σημαντική στήριξη και καθοδήγηση από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς και το υφιστάμενο δίκτυό τους. Μέχρι στιγμής, έχουμε θετική ανταπόκριση στις θέσεις και στο πρόγραμμά μας, και αυτό εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί στον δρόμο προς τις κάλπες. Ο κόσμος επιζητά διακαώς αλλαγή. Τονίζω στους συμπολίτες μας, ότι ως συνδυασμός είμαστε διοικητικά έτοιμοι, ήδη από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2023, και ζητάμε τη στήριξή τους σε ένα σαφές, σύγχρονο και επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου μας.

Κριτική για νυν Δημοτική Αρχή

Θα πρότεινα να μην αναλωθούμε σε κριτική της νυν δημοτικής αρχής. Μπορούν όλοι να διαβάσουν τα πρωτοσέλιδα των Μεσσηνιακών Εφημερίδων ή να ρωτήσουν ανοιχτά και ευθέως πλέον τους συμπολίτες μας για την πορεία των έργων στο Δήμο της Καλαμάτας. Οι συμπολίτες μας έχουν άποψη και ήδη έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω μια ανοιχτή πρόσκληση στους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία, να έρθουν και να μιλήσουμε από κοντά για τα θέματα που τους απασχολούν και χρίζουν πολιτικής απόφασης και επίλυσης. Τα γραφεία μας είναι ήδη ανοιχτά, στην διεύθυνση Σφακτηρίας 18 στην πόλη της Καλαμάτας, όπου και υποδεχόμαστε καθημερινά τους υποψηφίους μας.

Οι νέες εγγραφές και οι συζητήσεις με υποψηφίους προέδρους και δημοτικούς συμβούλους πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, χωρίς διακοπή.

Με εκτίμηση,

Χειλάς Θ. Παναγιώτης

Υπ. Διδάκτωρ Διοίκησης & Επιχειρηματικότητας Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
www.cheilas.com

Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας 2023

Συνδυασμός: «Νέα Δυναμική»

www.neadynamiki.com