Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Γεμάτοι υπερηφάνεια οι Αντεντοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (vid)

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καθώς καπνογόνα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας φώτισαν τον Σηκουάνα, πριν ξεκινήσει η είσοδος των αποστολών με τα πλοιάρια στον γαλλικό ποταμό.

Είναι γεγονός! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης που έλαβε χώρα στον Σηκουάνα του Παρισιού να είναι φαντασμαγορική. Η βάρκα «Don Juan» μετέφερε τα μέλη της Team Hellas στο ταξίδι των έξι χιλιομέτρων με τελικό προορισμό τη γέφυρα στο Τροκαντερό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βγήκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ως σημαιοφόροι της Ελλάδας και προκάλεσαν συγκίνηση. Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια ήταν φανερή για τα δύο αστέρια του ελληνικού αθλητισμού στη διάρκεια της υδάτινης παρέλασης στα νερά του Σηκουάνα.

Η παράσταση ξεκίνησε στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και έχει διάρκεια 3:45 ωρών. Πραγματοποιείται στον Σηκουάνα και είναι η πρώτη Τελετή Έναρξης στην ιστορία των Αγώνων που έγινε  έξω από ένα στάδιο. 

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, “παρέλασαν” στον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που περνάει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Η Ελλάδα, ως είθισται, ήταν η πρώτη χώρα στην παρέλαση των Εθνών, σαν φόρο τιμής στην «πατρίδα» των αγώνων κατά την αρχαιότητα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κρατούν την ελληνική σημαία προκαλώντας ρίγος σε όσους την παρακολουθούσαν.

Οι δύο σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής κρατούσαν την σημαία, με τα υπόλοιπα 98 μέλη να βρίσκονται επίσης στο πλοιάριο. Η στιγμή ήταν απόλυτα συγκινητική και προκάλεσε… ανατριχίλα βλέποντας αυτούς τους δύο κορυφαίους αθλητές να κρατούν τη σημαία. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διοργανωτών, καθώς δεν σταμάτησε να βρέχει από το πρωί στο Παρίσι. Τι χειρότερο για μία τελετή έναρξης που για πρώτη φορά έγινε εκτός σταδίου.

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να αποχωρεί ενώ η παρέλαση των σκαφών που μεταφέρουν τις αποστολές των χωρών συνεχίζεται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα.

Η βροχή, μάλιστα, επηρεάζει το έργο και των εκπροσώπων του Τύπου που έχουν βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα για να καλύψουν τη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού, με… μόνιτορ που μεταδίδουν την Τελετή να… καίγονται.

Γιάννης Αντετοκούνμπο κράτησε περήφανα την ελληνική σημαία στο πλοιάριο που μετέφερε την αποστολή της Ελλάδας στον Σηκουάνα μαζί με την πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς μοιράστηκαν την περηφάνια τους για τον Greek Freak.

«Ένα παιδί από τα Σεπόλια εκπροσωπεί τη χώρα του» ήταν το μήνυμα των «Ελαφιών» για τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος μοιράστηκε τα συναισθήματά του μέσω των social media! Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς έγραψε χαρακτηριστικά: «Η μεγαλύτερη τιμή»!

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ βρίσκονται πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο στην φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο Παρίσι βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Παρίσι τα μέτρα ασφάλειας είναι δρακόντεια με 75.000 στρατιώτες και αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους. Στη γέφυρα Όστερλιτς, που θα γίνει και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αστυνομικοί και ο στρατός είναι παντού.