Τα 8 συνολικά ριάλιτι και shows που έρχονται τη νέα σεζόν 2024 – 2025

Mε πολλά ριάλιτι θα μας βρει η νέα τηλεοπτική σεζόν η οποία θα είναι μειωμένη σε ελληνική μυθοπλασία αλλά γεμάτη με θέαμα και talent shows κάθε είδους. Τα κανάλια επενδύουν στα ριάλιτι και μάλιστα σε νέα, αδοκίμαστα projects με πολλές προοπτικές όμως για να χτυπήσουν νούμερα τηλεθέασης στην prime time ζώνη.

Exathlon

Το Exathlon, παίζεται ήδη σε άλλες χώρες, τα δικαιώματα ανήκουν στον Τούρκο παραγωγό και τα γυρίσματα γίνονται επίσης στον Άγιο Δομίνικο σχετικά κοντά στην παραγωγή του Survivor. H βασική διαφορά είναι ότι οι παίκτες του δεν πεινούν, δεν εξαντλούνται από την πείνα με αποτέλεσμα να κλέβουν κλέβουν φαγητό και τσιγάρα, αλλά παλεύουν αναμεταξύ τους σε πολύ δύσκολα αγωνίσματα. Γι’ αυτό εξάλλου οι παίκτες είναι όλοι πρωταθλητές στα αγωνίσματά τους ή πολύ αθλητικοί σταρ του θεάματος.

Για τον ρόλο του παρουσιαστή του πολύ δυναμικού παιχνιδιού έχουν ακουστεί τα ονόματα του  Κωνσταντίνου Βασάλου, του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Στάθη Σχίζα, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Λιανός δε θα μπορεί να παρουσιάσει το νέο ριάλιτι λόγω της επιστροφής του στην Αθήνα για το επόμενο The Voice.

Ο πιο σημαντικός όρος που έθεσε ο ΣΚΑΪ στον Τούρκο παραγωγό για να προχωρήσει το project, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, είναι οι παίκτες που πρέπει όλοι να είναι «άκαυτοι». Ο ΣΚΑΪ δε θα ανεχτεί όπως φαίνεται να έχουμε ξανά μία ομάδα παικτών αποτελούμενοι από… τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που ανακυκλώνονται στα ριάλιτι του Acun και ειδικότερα στο Survivor.

H ανανέωση θα πρέπει να είναι ολοκληρωτική και οι παίκτες δυνατοί και φρέσκοι στη μικρή οθόνη.

Mπορεί για πολλούς τηλεοπτικούς αναλυτές και ρεπόρτερ η είδηση ότι θα υπάρξει και άλλος κύκλος Survivor τη νέα χρονιά, να μην επαλήθευε τα ρεπορτάζ τους που ήθελαν μετά το Exatlon η Acun Media να μην επιλέξει στο «καπάκι» ξανά ριάλιτι επιβίωσης στον Άγιο Δομίνικο, ειδικά μετά τα νούμερα τηλεθέασης του τελευταίου κύκλου του Survivor.

Όμως η νέα σεζόν είναι γεγονός παρότι λίγες ημέρες πριν ο ΣΚΑΪ είδε τον τελικό του ριάλιτι να κυμαίνεται στο πολύ πτωχό 16,5% περίπου στο δυναμικό κοινό, όταν άλλοι τελικοί χτυπούσαν αδιανόητα μεγαλύτερα νούμερα. Παρόλα αυτά η παραγωγή είναι έτοιμη για μία σεζόν γεμάτη με αλλαγές και διορθώσεις πάνω στις φετινές αποφάσεις της που δεν απέδωσαν όπως ακριβώς περίμενε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το σνομπάρισμα του κοινού στις ψηφοφορίες αποχώρησης δε θα συνεχιστεί στο Survivor 2025. Με έναν μεικτό τρόπο ψηφοφοριών το τηλεοπτικό κοινό ξαναπαίρνει ποσοστό επιρροής στο ποιος θα είναι υποψήφιος για αποχώρηση. Ο μεικτός αυτός τρόπος θα θυμίζει τους νέους κανόνες της Eurovision.

Τώρα αυτό που ακουγόταν πολύ καιρό ως πληροφορία, ακόμα και από τον περυσινό κύκλο του Survivor, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται και μάλιστα η «επιβεβαίωση» έρχεται μέσα από την ίδια την πηγή.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Λιανός ο επόμενος κύκλος του ριάλιτι προγραμματίζεται για την αρχή του επόμενου χρόνου, σε αντίθεση με όσα γραφόντουσαν ότι ίσως το παιχνίδι σταματήσει για λίγο λόγω των χαμηλών τηλεθεάσεων.

Όταν η είδηση κυκλοφόρησε σε σάιτ και εκπομπές, ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να τη σχολιάσουν, με ένα insta story ήταν και ο Τριαντάφυλλος. Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι ο οποίος κατά καιρούς έχει δηλώσει τη θέλησή του να επιστρέψει στον Άγιο Δομίνικο και να ξαναγωνιστεί.

Στο βίντεο που ανάρτησε είπε μόνο «Δεν ξέρω αν ακούσατε τι είπε ο Λιανός; Έχει Survivor του χρόνου». Στη συνέχεια κοίταξε την κάμερα κατάματα, δε μίλησε, παρά μόνο χαμογέλασε. Αυτό το βίντεο κατά πολλούς ελήφθη ως επιβεβαίωση της συμμετοχής του στον επόμενο κύκλο, κάτι που φημολογείται από καιρό ότι έχει κλείσει.

Θυμίζουμε ότι ο Τριαντάφυλλος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες που έχουν περάσει ποτέ από το ριάλιτι, με πάρα πολλές υποψηφιότητες αποχώρησης που προέκυπταν από ψηφοφορία συμπαικτών του, παρόλα αυτά το κοινό τον κρατούσε μέσα στο παιχνίδι, με τον ίδιο να υπερηφανεύεται για τη δύναμη που είχε το fan club του.

Για να έχει όμως νόημα όμως και η ύπαρξη του Συμβουλίου του νησιού και η ψήφος μεταξύ των παικτών, στο νέο σύστημα ψηφοφορίας αναμένεται να προτείνονται αρχικά 4 άτομα μεταξύ των μελών της χαμένης ομάδας του αγωνίσματος ασυλίας. Στη συνέχεια οι 4 υποψήφιοι θα δίνονται προς ψηφοφορία στο τηλεοπτικό κοινό το οποίο θα αποφασίζει ποιοι θα είναι οι δύο μονομάχοι του αγωνίσματος αποχώρησης. Το κοινό δε θα αποφασίζει ποιος φεύγει αλλά ποιος πάει να υπερασπιστεί σε μονομαχία τη θέση του στο νησί.

Φάρμα

Η Φάρμα κέρδισε το GNTM στη στροφή αφού η απόφαση του Star να έχει μόνο δύο μεγάλα ριάλιτι εγκλεισμού ανά χρονιά έβαλε το ριάλιτι μόδας στον πάγο και δίνει άλλη μία σεζόν σε εκείνο που παρουσιάζει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα θα βρίσκεται ακόμα στην παρουσίαση της Φάρμας όταν ξεκινήσουν οι οντισιόν για το δεύτερό του ριάλιτι, το MaterChef, αλλά θα είναι παρών όταν ξεκινήσει να προβάλλεται στην τηλεόραση. Τα γυρίσματα της Φάρμας ξεκινούν τον Αύγουστο και αν ο προγραμματισμός πάει καλά το ριάλιτι θα αρχίσει να προβάλλεται στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η Φάρμα επιστρέφει με ένα σύνθημα sto δελτίο τύπου της: Άκου το κάλεσμα της φύσης, της παράδοσης…

Η Φάρμα επιστρέφει και προσκαλεί άντρες και γυναίκες να αφήσουν την ρουτίνα, την γκρίζα καθημερινότητα και τις ανέσεις της πόλης και να επιστρέψουν στην ουσία, στις ρίζες μας – στη φύση.

Έλα να αντιμετωπίσεις όλες τις προκλήσεις που κάνουν την αγροτική ζωή τόσο δύσκολη αλλά ταυτόχρονα τόσο μαγευτική: Να φροντίσεις τα ζώα, να καλλιεργήσεις την γη, να παλέψεις για όσα μέχρι σήμερα θεωρούσες αυτονόητα και να νιώσεις πιο ουσιαστικά από ποτέ πως ότι δώσεις στη φύση εκείνη θα στο επιστρέψει απλόχερα.

Όσο πιο βαθιά και ειλικρινά καταφέρεις να εναρμονιστείς με τους νόμους της, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να βγεις νικητής – τόσο σαν άνθρωπος, όσο και στο παιχνίδι.

Tempting Fortune

Το Tempting Fortune, το πιο πρωτοποριακό παιχνίδι δράσης και περιπέτειας έρχεται το φθινόπωρο στην Ελλάδα, μέσα από την τηλεοπτική οθόνη του ΣΚΑΪ και υπόσχεται ένα ταξίδι γεμάτο δελεαστικές προκλήσεις.

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ένας από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς καλλιτέχνες της γενιάς του αναλαμβάνει να παρουσιάσει το πιο καινοτόμο reality show – ένα show που συνδυάζει την περιπέτεια με τη στρατηγική, την αντοχή με την πρόκληση… Επιτυχημένος ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, σκηνοθέτης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ο Γιάννης, άνθρωπος με χιούμορ και διεισδυτική ματιά στα πράγματα, θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο Tempting Fortune.

12 διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν ένα απαιτητικό ταξίδι, έχοντας στη διάθεσή τους 300.000 ευρώ. Θα προχωρήσουν βήμα βήμα και θα συναντήσουν παγίδες και δυσκολίες, που θα τους ωθήσουν στα όριά τους. Κυρίως θα αντιμετωπίσουν ελκυστικούς πειρασμούς, τους οποίους μπορούν να “αγοράσουν” αλλά θα τους… στοιχίσουν ακριβά.

Οι παίκτες πρέπει να επιβιώσουν, να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις και να αποφύγουν τη λάθος απόφαση. Θα υποκύψουν στον πειρασμό ή θα αντισταθούν;

Cash Kitchen

H αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή των κριτών και του παρουσιαστή του νέου ριάλιτι μαγειρικής του ΣΚΑΪ, σε παραγωγή της Acun Medya, ξεκίνησε και το Cash kitchen  είναι έτοιμο μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με τους δυο κριτές και τον παρουσιαστή, να ξεκινήσει τα γυρίσματά του.

Διαφορές από όσα έχουν γραφτεί αρχικά αφού τελικά δε θα υπάρχουν τρεις κριτές σεφ το παιχνίδι αλλά δύο, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει βρεθεί και είναι ο Έκτορας Μποτρίνι ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο μεσημεριανό τηλεπαιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» με τον Μάρκο Σεφερλή.

My Style Rocks

Κόντρα στον αρχικό προγραμματισμό του ΣΚΑΪ που ήθελε το «My Style Rocks» να έχει ολοκληρώσει οριστικά την παρουσία του στο πρόγραμμα του σταθμού, η Acun Medya κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο ριάλιτι μόδας για ακόμα μία σεζόν, ανανεώνοντας ωστόσο πολύ τη δομή του.

Λάκης Γαβαλάς και Έβελυν Καζαντζόγλου δεν επιστρέφουν στη μικρή οθόνη, καθώς στόχος του καναλιού και του Τούρκου παραγωγού είναι να υπάρξει αέρας ανανέωσης στο πλατό, προκειμένου το τηλεοπτικό κοινό να χαρίσει υψηλότερη τηλεθέαση στον νέο κύκλο επεισοδίων στον οποίο παραμένει ο Στέλιος Κουδουνάρης που πλέον έχει άρρηκτα συνδέσει το όνομά του με το συγκεκριμένο project καθώς βρίσκεται στην καρέκλα του κριτή ήδη από την πρώτη σεζόν.

Στη θέση της παραμένει και η Κατερίνα Καραβάτου, η οποία θα επιστρέψει στο πλατό του MSR μετά το τέλος του «Power of Love».

Ποια θα είναι τα άλλα δύο πρόσωπα που θα βρεθούν στις καρέκλες των κριτών;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα, τα χέρια με το κανάλι (ξανα)έδωσε η Έλενα Χριστοπούλου, η οποία είχε εκφράσει την επιθυμία της να έχει τηλεοπτική παρουσία τη νέα σεζόν, ενώ προχωρημένες είναι και οι συζητήσεις με τον Γιώργο Καράβα ο οποίος μετά το GNTM έχει μείνει εκτός τηλεόρασης.

MasterChef

Η ένατη σεζόν του ελληνικού MasterChef αναμένεται να φέρει νέες εκπλήξεις, ανατροπές και συναρπαστικές δοκιμασίες. Κάθε σεζόν του MasterChef προσπαθεί να φέρει κάτι νέο στο τραπέζι με πρωτότυπες και απαιτητικές δοκιμασίες που δοκιμάζουν τις μαγειρικές ικανότητες και την ευρηματικότητα των διαγωνιζομένων.

To πιο δυνατό MasterChef υπόσχεται ο Σωτήρης Κοντιζάς ότι θα είναι το MasterChef 9, που θα προβληθεί το 2025, στο νέο trailer του ριάλιτι μαγειρικής το οποίο κυκλοφόρησε ζητώντας από τους νέους μάγειρες να λάβουν συμμετοχή στη φόρμα του σάιτ του Star.

The Voice

Η αναζήτηση για την ιδανική ομάδα coaches στο «The Voice» συνεχίζεται, με τον Σάκη Ρουβά να είναι μέχρι στιγμής ο μόνος σίγουρος για την κριτική επιτροπή. Ο ΣΚΑΪ προσπαθεί να βρει την κατάλληλη σύνθεση που θα κρατήσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και θα διατηρήσει υψηλά τα ποσοστά τηλεθέασης καθ’ όλη τη διάρκεια του της εκπομπής.

Προηγούμενα δημοσιεύματα έδειχναν ότι το κανάλι σκόπευε να διαπραγματευτεί με την Έλενα Παπαρίζου για την επιστροφή της στον μουσικό διαγωνισμό, αλλά η συμμετοχή της παραμένει αβέβαιη. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάνο Μουζουράκη.

O τραγουδιστής-ηθοποιός-κριτής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life από τη Ναταλία Ανδρικοπούλου, ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει στο στόχαστρο τον Χρήστο Μάστορα, ο οποίος έχει εμπειρία σε μουσικούς διαγωνισμούς, καθώς ήταν κριτής στο «Rising Star» και το «X-Factor» πριν από δύο χρόνια.