Συνάντηση του Π. Νίκα στην Π.Ε. Μεσσηνίας με στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Μαρία Ολσον, καθώς και με την μορφωτική ακόλουθο της Πρεσβείας Σάνα Ντιτς Σουρίντρα (Shanna Dietz Surendra).

Στη συνάντηση, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά και Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθη Αναστασόπουλου, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, όπως και η δυνατότητα για την υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής για την περιοχή της Μεσσηνίας -και την Περιφέρεια γενικότερα.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τα δύο στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την ιστορία του κτηρίου της πρώην σχολής Παπαφλέσσα -αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι αναγέρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 με πιστώσεις του σχεδίου Μάρσαλ-, ενώ μίλησε και για τις εργασίες ανακαίνισής του από την Περιφέρεια, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της στη Μεσσηνία καθ’ ο χρονικό διάστημα θα γίνονται έργα αναβάθμισης στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα εξέφρασε την ευχή στη συνέχεια το κτήριο της πρώην σχολής να αξιοποιηθεί είτε ως έδρα κάποιου πνευματικού ιδρύματος, είτε ως θερμοκοιτίδα για την επιχειρηματικότητα.

Ακόμα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικά και μορφωτικά ζητήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη συνεργασία της περιφερειακής Αρχής με ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται αναβάθμιση και βελτίωση του δημόσιου τομέα ο οποίος συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της χώρας μας.

Oι δύο Αμερικανές διπλωμάτες βρίσκονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται στην Καλαμάτα το απόγευμα σήμερα -σε συνεργασία της Πρεσβείας των ΗΠΑ, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Μεσσηνίας και του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας- με θέμα “covid-19 και μαθητές: Πνευματική υγεία, αποκοινωνικοποίηση και άγχος”.