Στο 0-0 το φιλικό μεταξύ του Αστέρα AKTOR B’ και της Καλαμάτας στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”

Καλό βαθμό σε ανασταλτικό επίπεδο κόντρα σε ποιοτικό αντίπαλο πήρε ο Αστέρας B’ AKTOR. Οι Αρκάδες κατάφεραν να “μπλοκάρουν” τους παίκτες της Καλαμάτας στην Τρίπολη, με τις δυο ομάδες να μένουν στη “λευκή” ισοπαλία (0-0) στο φιλικό τους παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της “Μαύρης Θύελλας” προσπάθησαν να διατηρήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής και διεκδικώντας τη νίκη απέναντι σε μια νεανική και ταλαντούχα ομάδα.

Αγωνιστικά ο coach Αναστόπουλος διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα τους ΤσελεπίδηΣτρούγγηΠίρινεν, δεξιά αγωνίστηκε ο Ουές, αριστερά ο Βαλεριάνος, στον άξονα ΚατάλντιΡιένστρα, στα πλάγια οι Μορέιρα (αριστερά), Γρίβας (δεξιά) και στην κορυφή ο Μπαράλες.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Asteras Aktor Γιώργος Μποροβήλος, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Μποροβήλος, ο Αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, ο Γενικός Διευθυντής της Καλαμάτας Βασίλης Πρασσάς, μαζί με την παλιά μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Γεωργόπουλο, ο προπονητής του Παναργειακού Γιώργος Βαζάκας και άλλοι “επώνυμοι” του ποδοσφαιρικού χώρου.

Το ματς

Στο 11΄ ο Μορέιρα έβγαλε τη σέντρα και ο Γρίβας με προβολή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία, ενώ στο 30′ ο ίδιος παίκτης των φιλοξενούμενων αστόχησε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 45′ ο Αρχοντακάκης είχε απάντηση στην κεφαλιά του Τσελεπίδη.

Στο 25΄ λεπτό με διαγώνιο σουτ του Γρίβα που πέρασε συρτά από το αριστερό κάθε το δοκάρι του Αρχοντακάκη, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Ουές να βρίσκεται ψηλά στην επίθεση.

Στο 27′ με κεφαλιά ο Γρομητσάρης δεν κατάφερε να σκοράρει μπλοκάροντας εύκολα ο Κώτσαρης.

Στο 46΄ η τελευταία φάση του πρώτου μέρους για την Καλαμάτα με κεφαλιά του Τσελεπίδη να μπλοκάρει ο Αρχοντακάκης.

Στο β’ ημίχρονο ο coach Αναστόπουλος άλλαξε όλη την ενδεκάδα της ομάδας του (παρέμεινε μόνο ο Λαδάς) με τους μελανόλευκους να έχουν την πρωτοβουλία. 

Στο 56΄ η Καλαμάτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γρομητσάρη σε σέντρα του Ξενιτίδη. Ο Παμλίδης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 60΄ ο coach Βεργέτης έκανε εννέα αλλαγές αφήνοντας στο γήπεδο μόνο τον Γρομητσάρη από το αρχικό σχήμα με τον Αστέρα να περιμένει στο μισό την Καλαμάτα και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα.

Oι φιλοξενούμενοι σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού είχαν την υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή του Αρχοντακάκη. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση με το αποτέλεσμα να μένει στο 0-0 και τις δύο ομάδες να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο ικανοποιημένες μόνο από το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ AKTOR Β’ (Στάϊκος Βεργέτης): Αρχοντακάκης, Γρομητσάρης, Λάσκαρης, Μπουσάϊ, Κάρδαρης, Σπαμπάϊο, Μπουλούλης, Ντέτλερ, Κέτου, Κωστέας, Όκο. Απο το 60’ αγωνίστηκαν οι Καραγλάνης, Ρουμελιώτης, Τουρκοχωρίτης, Νούλας, Καλα, Τουρούκης, Παπαδημητρίου, Κεδίκογλου, Μπατζώνης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Κώτσαρης (27’ Λαδάς), Ουές, Βαλεριάνος, Τσελεπίδης, Στρούγγης, Πίρινεν, Ριένστρα, Κατάλντι, Μορέιρα, Μπαράλες, Γρίβας. Στο β’ ημίχρονο: Λαδάς (57’ Μέντες), Αναστασόπουλος, Μπακαγιόκο, Στίκας, Ξεκινίδης, Ουνμπέντα, Χόντζα (80′ Καστόρας), Κωνσταντινόπουλος, Ντιγκινί, Παμλίδης, Φρίμπονγκ

Χωρίς Αλγκαρανάζ και Ματέους στην Κρήτη

Το χθεσινό φιλικό στην Τρίπολη ήταν το τελευταίο τεστ για την Καλαμάτα πριν την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, η Μαύρη Θύελλα θα ταξιδέψει το Σάββατο αεροπορικώς για την Κρήτη προκειμένου να αντιμετωπίσει στο Ρέθυμνο την Επισκοπή για το Κύπελλο Ελλάδος. Η συνάντηση έχει οριστεί να διεξαχθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. και στις τάξεις της Καλαμάτας υπάρχει προβληματισμός για την ιδιαίτερη έδρα της κρητικής ομάδας, το οποίο διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα.

Για αυτό το παιχνίδι ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον Καρμέλο Αλγκαρανάζ, ο οποίος απουσιάζει στη Βολιβία, συμμετέχοντες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της χώρας του, καθώς είναι διεθνής. Ωστόσο, αναμένεται να ενσωματωθεί με την τοπική μας ομάδα στα τέλη της άλλης εβδομάδας. Τέλος, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απουσία του Ματέους, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα.