Στον Δήμαρχο Μεσσήνης ο νεοσύστατος Εμπορικός Σύλλογος με μια σειρά από θέματα που συζητήθηκαν

Την Παρασκευή 16-12-2022 το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και διατύπωσε θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Μεσσήνης.

Τα θέματα που τέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης προς συζήτηση και ανταλλάχθηκαν απόψεις είναι τα εξής:

1) Η έναρξη του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» στα πλαίσια του οποίου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την δημιουργία ενός ομοιόμορφου ελκυστικού και κυρίως λειτουργικού κέντρου, με αποκατάσταση των εμποδίων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια του έργου επαναδιατυπώθηκε η πρόταση μας να συμπεριληφθεί η πλήρης ανάπλαση της οδού 28ης Οκτωβρίου καθώς και η ανάπλαση της περιοχής πέριξ του σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία με την διαμόρφωση του δαπέδου στο χώρο των εστιατορίων ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα της απορροής των υδάτων, αλλά και η δημιουργία κινήτρων προς τις επιχειρήσεις για αντικατάσταση των κιοσκιών με ομοιόμορφες και καλαίσθητες κατασκευές.

2) Την ενδυνάμωση της δημοτικής αστυνομίας με επιπλέον προσωπικό ώστε να εφαρμοστεί ορθά το μέτρο της περιορισμένης στάθμευσης όλες τις ημέρες και όχι αποσπασματικά, με ταυτόχρονη ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών.

3) Την δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου – τουριστικού οδηγού του Δήμου που να παρουσιάζονται οι ομορφιές του Δήμου μας, οι κοινόχρηστοι χώροι, οι δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύξουν οι επισκέπτες και τα ιστορικά σημεία της περιοχής. Στόχος είναι να προσελκύουμε επισκέπτες στο αεροδρόμιο και σε εκθέσεις που λαμβάνουν μέρος οι επιχειρήσεις. Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης θα παρουσιάζει το φυλλάδιο-οδηγό σε εκθέσεις που συμμετέχει με την Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ) και θα το ανταλλάσσει με τους υπόλοιπους Εμπορικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου, ώστε μελλοντικά να αναπτύξουμε συνεργασία και με τα σχολεία της κάθε πόλης και να προτείνουμε την ανταλλαγή εκδρομών με στόχο την δημιουργία εσωτερικού τουρισμού στην περιφέρειά μας.

4) Την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων μέσα από πραγματοποίηση περισσότερων κοινών εκδηλώσεων και δράσεων, την συνεχή επικοινωνία μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου για επίλυση καθημερινών μικροπροβλημάτων που όμως επηρεάζουν την ψυχολογία της αγοράς και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, ενημέρωσε τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για την εξέλιξη του έργου «Ανοιχτό κέντρο Εμπορίου», παρουσίασε τις προτάσεις του για τα παραπάνω θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα ιεραρχηθούν και θα αναζητηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.
Επιπλέον ο κ. Δήμαρχος πρότεινε και συμφωνήθηκε να καθιερωθεί μηνιαία συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης και του ιδίου ώστε να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη συνεργασία, ανταλλαγή προτάσεων και ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα.