Στην κεντρική διαχείριση τα απορρίμματα του Δήμου Καλαμάτας

Τα πρώτα απορριμματοφόρα του Δήμου Καλαμάτα πέρασαν τις πύλες της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη σήμερα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023.

Η ΜΕΑ στην Καλλιρρόη έχει εκκινήσει τη σταδιακή λειτουργία της, δεχόμενη τις πρώτες ποσότητες απορριμμάτων από τους Δήμους της Μεσσηνίας. Πρόκειται για τη μεταβατική διαχείριση, με το Δήμο Καλαμάτας σταδιακά και σύμφωνα με το πρόγραμμα που του έχει δοθεί να μεταφέρει μέρος των απορριμμάτων του. Εκτιμάται ότι το αργότερο στις αρχές του Ιουνίου, ο Δήμος Καλαμάτας όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της Μεσσηνίας θα μεταφέρουν στη ΜΕΑ της Καλλιρρόης το σύνολο των απορριμμάτων τους.

Τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ζαφειρόπουλο, τη Διευθύντρια της Δ/νσης Απορριμμάτων και Οχημάτων Κοκκωνία Γιαννοπούλου και στελέχη της Υπηρεσίας, όπου και υπήρξε ενημέρωση για τη λειτουργία της ΜΕΑ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Μια πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο μας. Για πρώτη φορά φέρνουμε εδώ απορριμματοφόρα, στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρόη. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2013, μόλις έγινα Αντιδήμαρχος, και πέρασαν 10 χρόνια, και τελικά φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Προφανώς και θα έπρεπε να είναι οι όροι και οι διαδικασίες καλύτερες. Όπως έχω πει πολλές φορές, το μόνο που μπορεί να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων είναι η Κεντρική Διαχείριση. Και εμείς πιστοί στις δεσμεύσεις μας με το που ξεκίνησε η Μονάδα, φέραμε τα απορριμματοφόρα μας. Από αρχές Ιουνίου θα μεταφέρουμε το σύνολο των απορριμμάτων μας. Μέλημά μας τώρα και χρέος μας πώς θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την Μαραθόλακκα, που έχει σηκώσει τόσο μεγάλο φορτίο για την πόλη μας, τα τελευταία 13 χρόνια».