ΣΚΕΑ: Μέχρι τέλος 2023 η ατελής χρήση κοινόχρηστων χώρων

Παράταση της ατελούς χρήσης κοινόχρηστων χώρων μέχρι το τέλος του 2023, ζητεί ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ), με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Μαλαπέτσας και ο γραμματέας Παναγιώτης Κομπογιαννίτης, αναφέρεται: “Με την παρούσα καταθέτουμε αίτημα παράτασης ατελούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (Ν. 4611/2019) μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για την επέκταση της παραχώρησης από τους δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ολόκληρο το έτος 2023.

Οι λόγοι που οδηγούν ολόκληρο τον κλάδο, πανελλαδικά, στην κατάθεση αυτού του αιτήματος είναι οικονομική δυσπραγία, στην οποία βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια οι επιχειρήσεις μας, η οποία έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη λόγω της δυσβάστακτης επιβάρυνσης από το αυξημένο ενεργειακό κόστος και των πρωτοφανών πληθωριστικών πιέσεων στις τιμές των πρώτων υλών.

Αιτούμαστε ως εκ τούτου άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ατελώς παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων από τους δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλο το έτος 2023. Εν αναμονή των ενεργειών σας”.

Η επιστολή απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ – δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

* Ο ΣΚΕΑΚ κόβει την πίτα του την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο αίθριο. Οπως αναφέρει ο σύλλογος, ο χώρος επελέγη για συμβολικούς λόγους.