Σε θέσεις διασποράς για την αντιπυρική περίοδο 2023 τα πυροσβεστικά του Δήμου

Σε διασπορά τέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας. Τα οχήματα θα αναπτυχθούν σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς πριν λάβει διαστάσεις. Τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέλαβαν Πρόεδροι Κοινοτήτων, αναχώρησαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, από τα συνεργεία του Δήμου.

Πριν την αναχώρησή τους, ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι ο Δήμος εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Πολιτικής Προστασίας, διαθέτει επικαιροποιημένα σχέδια δράσης, εμπειρία και έχει άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική. Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά τόσο των Προέδρων των Κοινοτήτων όσο και των εθελοντών στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων περιστατικών.

Ακολούθως δηλώσεις έγιναν από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Πύραρχο Θανάση Κατσαφάδο και τον Διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου, τον εκπρόσωπο της ΟΑΚ 4Χ4 Κώστα Βλαχονικολό και την εκπρόσωπο του Παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Δέσποινα Σέργη.

Ευχή όλων να έχουμε ως περιοχή μια καλή και χωρίς συμβάντα αντιπυρική περίοδο. Τονίζεται ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται, το επόμενο διάστημα, η πρόσληψη πυροφυλάκων από το Δήμο.