Σε εξέλιξη οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Μεσσηνία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου.

Η εργολαβία «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα ΠΕ Μεσσηνίας (2025)», προϋπολογισμού 420.000 ευρώ και χρηματοδοτούμενη από το τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ της ΠΕ Μεσσηνίας, έχει ήδη ολοκληρώσει παρεμβάσεις σε ρέματα της Κοινότητας Κοπανακίου, ενώ αυτή την περίοδο εκτελεί εργασίες στην Κοινότητα Σπηλιάς του Δήμου Τριφυλίας. Παράλληλα, άμεσα ξεκινούν καθαρισμοί σε ρέματα του οικισμού Στούπας, στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν καθαρισμό της κοίτης από φερτά υλικά, αυτοφυή βλάστηση, προσχώσεις, μπάζα, αλλά και συσσωρευμένα υπολείμματα κλαδιών και κορμών. Στόχος είναι η αποκατάσταση της υδραυλικής διατομής των ρεμάτων και η ενίσχυση της παροχετευτικότητάς τους, ώστε να θωρακιστούν οι περιοχές από πλημμυρικούς κινδύνους ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια δεύτερη, μικρότερη εργολαβία. Στο πλαίσιο αυτής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Ξεριάς, στην περιοχή της Γιάλοβας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε ρέματα στη θέση Μεμί Κορώνης, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Επιπλέον, συνεργεία και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιούν καθαρισμούς σε αποστραγγιστική τάφρο κοντά στη ΒΙΠΕ, στο Ασπρόχωμα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί εργασίες διαμόρφωσης στην εκβολή του Νέδοντα.