Σάσα Βεζένκοφ: Άφησε το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς, αφήνει πίσω του το NBA και είναι έτοιμος να φορέσει και πάλι τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Βούλγαρου σούπερ σταρ είχε επιτευχθεί εδώ και καιρό και συγκεκριμένα από τη μέρα που οι Σκινδήλιας και Μπαφές είχαν ταξιδέψει στη Σόφια για να μιλήσουν απευθείας με εκείνον και τον ατζέντη του. Εκεί δόθηκαν τα χέρια. Και πια ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Σάσα από τον Ολυμπιακό.

Μπορεί στην Αμερική να έλεγαν και να έγραφαν πως δεν είναι και το πιο… απλό πράγμα στον κόσμο να αποδεσμευτεί ο Βεζένκοφ, μπορεί ο ίδιος ο πρόεδρος των Ράπτορς να ισχυριζόταν πριν από λίγες μέρες ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τον Βούλγαρο MVP της Euroleague την προπέρσινη σεζόν, πλην όμως το νερό είχε μπει στο αυλάκι.

Ο Βεζένκοφ είχε αποφασίσει ότι το μέλλον του θα είναι ερυθρόλευκο και θα έκανε τα πάντα για να το καταφέρει. Και όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε. Ο Σάσα αποφάσισε να… παραιτηθεί του συμβολαίου του και να χαρίσει όλο το ποσό στους Ράπτορς προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Ο Βεζένκοφ επί της ουσίας χάρισε 6,7 εκατομμύρια ευρώ, δε ζήτησε χρήματα για την αποδέσμεύση του, με τους Ράπτορς να δέχονται τη συγκεκριμένη συμφωνία, να τον αφήνουν ελεύθερο και να ανοίγουν τον δρόμο για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να περάσει το 48ωρο που απαιτείται ώστε να δούμε αν άλλη ομάδα του NBA θα βρεθεί για να του δώσει τα χρήματα (κάτι που είναι… απίθανο αφού ο παίκτης θέλει να φύγει) και την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Ολυμπιακό, στη… βόμβα του καλοκαιριού στη Euroleague.

Μίδας στο Λιμάνι

Ο Σάσα Βεζένκοφ έμεινε ελεύθερος από τον «μαγικό πλανήτη» του ΝΒΑ, πολύ σύντομα θα βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που θα του δώσουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Και αναμεσά στους όρους θα υπάρχει και η οικονομική τους προσφορά που σε σύνολο πέντε ετών θα του αποφέρει (μαζί με τα πριμ και τα μπόνους) 20 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που θα τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένος παίκτη της Ευρώπης.

Τα πρώτα τρία χρόνια του συμβολαίου είναι εγγυημένα και «κλειστά» και το ποσό που θα λάβει ο Βεζένκοφ γι’ αυτά είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή, 3,3 εκατομμύρια το χρόνο, ενώ ακολουθούν οι option επέκτασης για άλλα δύο χρόνια, μέχρι που φθάνουμε στην πενταετία και στα 17 εκατομμύρια ευρώ που μαζί με τα… έξτρα γίνονται 20 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος φόργουορντ την τελευταία του χρονιά στον Ολυμπιακό, που αναδείχθηκε MVP της Euroleague, εισέπραξε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2024-25 θα πάρει κάτι λιγότερο από τα… τριπλάσια! Το περασμένο καλοκαίρι αυτό του 2023, υπέγραψε με τους Σακραμέντο Κινγκς τριετές συμβόλαιο (2+1) με μεικτές απολαβές τα 19,9 εκατομμύρια δολάρια. Πήρε τα 6,3 του πρώτου χρόνου και τώρα επιστρέφει για να συνεχίσει την σταδιοδρομία του στην ομάδα που τον ανέδειξε ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη.