Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Οι πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και άλλων περιοχών είναι ελεύθερες από το ναζιστικό καθεστώς».
«Θα μιλήσουμε για τα βήματα προστασίας της κυριαρχίας μας, την υποστήριξη της βούλησης και της επιθυμίας των πολιτών μας να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη βούλησή τους», ξεκαθάρισε ο Πούτιν σχετικά με τα επερχόμενα δημοψηφίσματα στις τέσσερις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «μπλοκάρουν» οποιαδήποτε ανεξαρτησία και ανάπτυξη.
«Για να επιβάλλουν τη θέλησή τους με βάναυσο τρόπο σε άλλους ανθρώπους. Ο στόχος της Δύσης εξακολουθεί να είναι η αποδυνάμωση και η καταστροφή, το λένε ανοιχτά», τόνισε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Δύση έκανε τον ουκρανικό λαό «βορά για τα κανόνια» ήδη από το 2014, όταν προσαρτήθηκε η χερσόνησος της Κριμαίας.
Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι ο «κύριος στόχος» της «απελευθέρωσης» του λαού της περιοχής του Ντονμπάς «παραμένει αμετάβλητος».
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «υποστηρίζει» τους πολίτες που στοχεύουν στη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα της Ουκρανίας.
«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων», τόνισε.
Στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί ήδη διάταγμα για μερική επιστράτευση. «Τονίζω ότι πρόκειται για μερική κινητοποίηση. Θα επιστρατευτούν μόνο όσοι βρίσκονται σε εφεδρεία», ξεκαθάρισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η μερική επιστράτευση θα ξεκινήσει σήμερα, διευκρίνισε. «Θα τονίσω ότι οι Ρώσοι πολίτες που καλούνται στο πλαίσιο της επιστράτευσης θα έχουν όλα τα προνόμια όσων υπηρετούν με σύμβαση», τόνισε.
Σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού αμέσως μετά το διάγγελμα διευκρίνισε ότι η επιστράτευση αφορά αυτούς που έχουν προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία, οι πολίτες που υπηρέτησαν ως στρατεύσιμοι ή είναι φοιτητές δεν καλούνται, όσοι συμμετέχουν στην επιστράτευση θα περάσουν από την απαραίτητη εκπαίδευση πριν, ενώ τόνισε ότι στη μερική επιστράτευση θα κληθούν 300.000.
«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», ανέφερε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Reuters.
Σημειώνεται πως στο τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι στόχος του είναι «να απελευθερώσει» το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τον «ζυγό» της Ουκρανίας.
Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της χώρας του και επισήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει» στις, όπως τις αποκάλεσε, απειλές της Δύσης, τονίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει».
Εξάλλου, ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων στη Ρωσία.
Ο Πούτιν προχώρησε στο διάγγελμά του μετά την ανακοίνωση ότι θα γίνουν δημοψηφίσματα ένταξης στη Ρωσία σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από τις 23 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.
Μετά την ανακοίνωση ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από τη Δύση.
Η ηγεσία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε τα σχέδια των φιλορωσικών αρχών στις τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων με κατεπείγουσες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία, κρίνοντας πως οποιαδήποτε τέτοια ψηφοφορία θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
«Καθώς ο πόλεμος μετά την εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, τα οποιαδήποτε λεγόμενα ‘δημοψηφίσματα’ που σχεδιάζονται από τις δυνάμεις που ασκούν de facto τον έλεγχο σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ή με την υποστήριξή τους θα αποτελούσαν παραβίαση των διεθνών κανόνων και υποχρεώσεων δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε η ηγεσία του ΟΑΣΕ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
«Τα αποτελέσματά τους κατά συνέπεια δεν θα είχαν καμία νομική ισχύ», προστίθεται στο κείμενο.
Έντονη ήταν η αντίδραση και των ΗΠΑ στη σκιά της ανακοίνωσης της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.
Η Ρωσία θα υποστεί «μεγαλύτερες συνέπειες» εάν προχωρήσει στην προσάρτηση τμημάτων της επικράτειας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς οι φιλορωσικές αρχές σε τέσσερις περιφέρειες ετοιμάζονται να οργανώσουν εσπευσμένα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία εν μέσω ουκρανικής αντεπίθεσης.
«Έχουμε καταστήσει σαφές πως θα υπάρξουν μεγαλύτερες συνέπειες. Διαθέτουμε (…) αριθμό εργαλείων», είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Την ίδια στιγμή, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς τόνισε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα εγκαταλείψει τις «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» του, οι οποίες εγείρουν κίνδυνο καταστροφής τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας, εάν αναγνωρίσει πως δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε την 24η Φεβρουαρίου.
«Γι’ αυτό δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε ειρήνη που θα υπαγορευτεί από τη Ρωσία και γι’ αυτό η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να αποκρούσει την επίθεση της Ρωσίας», είπε ο κ. Σολτς κατά την ομιλία που απηύθυνε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Θα παραμείνουμε άπρακτοι θεατές καθώς κάποιοι θα μας στέλνουν πίσω σε μια παγκόσμια τάξη όπου ο πόλεμος είναι κοινό μέσο άσκησης πολιτικής, όπου ανεξάρτητα κράτη αναγκάζονται να γίνουν μέρος ισχυρότερων γειτόνων τους ή αποικιοκρατών επικυρίαρχων, όπου η ευημερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι προνόμιο για λίγους και τυχερούς;», διερωτήθηκε ο κ. Σολτς.
First clips coming out of Russia this morning of draftees saying bye to their families. This from a small town in Yakutsk. Credits @taygainfo pic.twitter.com/tlaVRoDgLT
— Pjotr Sauer (@PjotrSauer) September 22, 2022
Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε το διάγγελμά του σήμερα, μετά τη χθεσινή αναβολή, κατηγορώντας τη Δύση για «πυρηνικό εκβιασμό» και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν μπλοφάρει σε σχέση με τη χρησιμοποίηση όπλων μαζικής καταστροφής, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Το BBC, στην ανάλυσή του, σημειώνει ότι η μερική επιστράτευση ήρθε έπειτα από τις σημαντικές αποτυχίες που γνώρισε αυτό τον μήνα ο ρωσικός στρατός στα εδάφη της Ουκρανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία απειλείται άμεσα με «διάλυση» από τις δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Κιέβου.
Η Ρωσία σχεδιάζει να καλέσει περίπου 300.000 εφέδρους, δηλαδή πολίτες που έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και, όπως τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έχουν εξειδικευμένες δεξιότητες που χρειάζονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται πολλοί έφεδροι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και κάποιοι άνω των 60 ετών, που θα επιστρατευθούν αν και έχουν βγει στη σύνταξη.
Η Ρωσία θα μπορούσε θεωρητικά να κινητοποιήσει περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους για στρατιωτική θητεία, αλλά αυτό δεν εξετάζεται ακόμη. Τόσο ο πρόεδρος Πούτιν όσο και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού τόνισαν ότι δεν θα σταλούν κληρωτοί για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι τα επιπλέον στρατεύματα απαιτούνται για την υπεράσπιση του μετώπου που εκτείνεται σε μήκος περίπου 1.000 χιλιομέτρων.
Η επιστράτευση θα διαρκέσει μήνες και ο Πούτιν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για μια μακρά μάχη, σημειώνει το BBC. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη επιστράτευση της Ρωσίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το Κρεμλίνο έστειλε χιλιάδες στρατεύσιμους να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980 και αργότερα στην Τσετσενία, στον Βόρειο Καύκασο.
Πολλοί ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι στρατεύσιμοι σκοτώθηκαν σε αυτούς τους δαπανηρούς πολέμους και αυτή τη φορά το Κρεμλίνο φαίνεται ανήσυχο να αποφύγει να τροφοδοτήσει το αντιπολεμικό συναίσθημα.
Αναστάτωση επικρατεί στη Ρωσία μετά το διάγγελμα του Πούτιν για μερική επιστράτευση. Με κάθε τρόπο προσπαθούν Ρώσοι πολίτες να φύγουν από τη χώρα.
Χθες το βράδυ το ουκρανικό δίκτυο NEXTA ανήρτησε φωτογραφία που φέρεται να δείχνει Ρώσους, να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Γεωργία.
This is what is happening now on the border between #Russia and #Georgia.
— NEXTA (@nexta_tv) September 21, 2022
Video: Ekho Kavkaza pic.twitter.com/3eFznx3dvf
Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων, προκάλεσε φόβο ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή, έχουν γίνει ανάρπαστα στη χώρα με την τιμή τους να εκτοξεύεται.
Παράλληλα, τουλάχιστον 1.026 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Ρωσία ενάντια στη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε εχθές το πρωί ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Όπως αναφέρει η OVD-Info, που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 38 πόλεις της Ρωσίας. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στη χώρα ύστερα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Russian police arrested more than 1,100 people at protests against the partial mobilization announced by President Putin, says rights monitoring group OVD-Info. pic.twitter.com/wqr6jtHFNQ
— DW News (@dwnews) September 21, 2022
Ανάστατοι οι νέοι στη Ρωσία μετά το διάγγελμα του Πούτιν για μερική επιστράτευση, ενώ στη Google έχει γίνει πρώτο trend η ερώτηση «πώς να σπάσω το χέρι μου στο σπίτι», με αρκετούς Ρώσους να προσπαθούν να αποφύγουν να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρει το newsweek.com, το Google Trends κατατάσσει τους όρους αναζήτησης από το μηδέν ως το 100, με το μηδέν να αντιπροσωπεύει το σημείο του ελάχιστου ενδιαφέροντος και το 100 το περισσότερο.
Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία από τα Google Trends, μετά το διάγγελμα του Πούτιν, η αναζήτηση για τη φράση «πώς να σπάσεις το χέρι σου στο σπίτι», σημείωσε δραματική αύξηση, έχοντας το νούμερο 38 στην κλίμακα, την ώρα που πριν τις ανακοινώσεις, η αναζήτηση για αυτή τη φράση ήταν στο 0.
Σημειώνεται, ότι επειδή οι πτήσεις από τη Μόσχα στις πρωτεύουσες της Γεωργίας, της Τουρκίας και της Αρμενίας, δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Πούτιν.
Οι Ρώσοι αντιδρούν στην επιστράτευση του Πούτιν. Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του βρετανικού Guardian, το οποίο αναφέρεται στον 33χρονο Αλεξάντερ και πώς αντέδρασε όταν έμαθε για την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει μερική επιστράτευση στη Ρωσία για να ενισχύσει τις δυνάμεις στον πόλεμο της Ουκρανίας από τηλεφώνημα της ανήσυχης γυναίκας του.
«Σάσα, μπορεί να πάρουν κι εσένα» του είπε η σύζυγός του λίγη ώρα αφότου έφτασε στο γραφείο του στο κέντρο της Μόσχας.
Κι ενώ ο Αλεξάντερ υπηρέτησε στο στρατό ως κληρωτός πριν από περίπου 15 χρόνια, δεν βρέθηκε ποτέ σε πεδίο μάχης. Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται σχετικά χαμηλά στη σειρά για επιστράτευση, την πρώτη που πραγματοποιείται στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παρόλα αυτά, όπως και πολλοί άλλοι, ανησυχεί ότι μπορεί να λάβει την «povestka», το χαρτί της επιστράτευσής του, και να σταλεί στο μέτωπο.
«Προτιμώ να φύγω παρά να πολεμήσω σε αυτό τον πόλεμο», είπε o 33χρονος σε μια σύντομη συνέντευξη στην Guardian μέσω μιας εφαρμογής messenger. «Αν με καλέσουν, τότε θα ήθελα να φύγω [από τη χώρα]».
Όμως, εξαιτίας της νέας νομοθεσίας στη Ρωσία που ποινικοποιεί την λιποταξία, εξήγησε, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών – ή και περισσότερων – αν το σκάσει. Αυτή η επιλογή «είναι αδύνατη», είπε, συμπληρώνοντας ότι πιθανότατα θα «πρέπει να πάει» στο στρατό, αν και θα βάλει τα δυνατά του να το αποφύγει.
‘I’d rather leave than fight’: Russians react to Putin’s draft https://t.co/EAGAReYrzI
— The Guardian (@guardian) September 21, 2022
Η κυκλοφορία των οχημάτων που φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η φινλανδική συνοριοφυλακή, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη γειτονική Ρωσία μετά την κήρυξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μερικής επιστράτευσης εφέδρων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Άντι Καϊκόνεν.
Ωστόσο χθες ο αριθμός των ανθρώπων που διέρχονταν από τα σύνορα ήταν χαμηλότερος από αυτόν του σαββατοκύριακου, διευκρίνισε ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της φινλανδικής συνοριοφυλακής Μάτι Πιτκανιίτι.
Συνολικά 4.824 Ρώσοι έφτασαν στην Φινλανδία μέσω των ανατολικών συνόρων χθες, σημειώνοντας αύξηση από τους 3.133 που ήταν πριν από μια εβδομάδα.
Η συνοριοφρουρά βρίσκεται σε ετοιμότητα σε εννέα σημεία ελέγχου, σημείωσε εξάλλου ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε στο Reuters.
Χθες το βράδυ η φινλανδική συνοριοφυλακή είχε ανακοινώσει ότι η κυκλοφορία στα σύνορα ήταν «φυσιολογική» μετά την ανακοίνωση από τον Πούτιν της επιστράτευσης εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Η κατάσταση «δεν έχει αλλάξει σημαντικά», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter, διαψεύδοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο για μεγάλες ουρές αναμονής αρκετών χιλιομέτρων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι η Φινλανδία θα προετοιμάσει μια «εθνική λύση» για να περιορίσει ή ακόμη και να μπλοκάρει τελείως τη διέλευση «Ρώσων τουριστών» στο έδαφός της.
Η χώρα, η οποία αντιμετώπισε πολλές αμφιλεγόμενες διελεύσεις Ρώσων το καλοκαίρι, ήδη μείωσε αυτόν τον μήνα στο ένα δέκατο τον αριθμό των θεωρήσεων εισόδου (βίζα) που χορηγεί σε Ρώσους, αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο σήμερα είναι η μόνη χώρα μέλος της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία και επιτρέπει να περνούν τα σύνορά της Ρώσοι πολίτες που έχουν βίζες της ζώνης Σένγκεν, μετά την απόφαση της Πολωνίας και των τριών χωρών της Βαλτικής στις αρχές του μήνα να εμποδίσουν την είσοδο μεγάλου μέρους των Ρώσων πολιτών.
Θέλοντας και αυτή να σκληρύνει τη γραμμή της, η φινλανδική κυβέρνηση «αποφάσισε να προετοιμάσει μια εθνική λύση (…) για το πώς να περιορίσει ή να εμποδίσει τελείως την τουριστική αυτή κίνηση» Ρώσων, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.
#Breaking: just in – The traffic jam at the border with #Russia/#Finland has pilled up to 35KM and is rising by the hour, it is the only border who is still open for Russian civilians with shengen visas, after #Putin announced he will send 300.000 new troops to #Ukraine. pic.twitter.com/EOJ1346qDO
— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) September 21, 2022
Τα μέτρα αυτά «θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν νέα νομοθεσία, η οποία θα υιοθετηθεί πολύ γρήγορα, ή μια ερμηνεία της ισχύουσας νομοθεσίας», διευκρίνισε.
«Η Φινλανδία δεν θέλει πλέον να είναι μια χώρα διέλευσης για (αυτούς που έχουν) βίζα Σένγκεν η οποία έχει εκδοθεί από άλλες χώρες. Θέλουμε εφεξής να θέσουμε αυτού του είδους τις διελεύσεις υπό έλεγχο», πρόσθεσε.
Το Ελσίνκι ζητεί μια κοινή ευρωπαϊκή απόφαση επί του ζητήματος αυτού, αλλά «δεν μπορεί να είναι βέβαιο ότι αυτή θα έρθει γρήγορα», κατέληξε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Ilta-Sanomat χθες, περίπου το 70% των Φινλανδών θέλει να δει να παύει η χορήγηση τουριστικών θεωρήσεων εισόδου σε Ρώσους.
Η Victoria Kjaer Theilvig Μις Υφήλιος 2024 – Πρώτη φορά ο τίτλος στη Δανία
Τζούλια Αλεξανδράτου: Οι υπηρεσίες της ως call girl και πόσα χρεώνει ανά ώρα
Ραγδαίες εξελίξεις με τους Ράδιο Αρβύλα και τεράστια ανατροπή, λίγο πριν την πρεμιέρα τους
Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Η σκέψη που ξεκίνησε από ένα παιδικό όνειρο και είχε αντικείμενο την δημιουργία ενός ραδιοφώνου που θα είχε άποψη και θα σεβόταν τον ακροατή έγινε πράξη. Δημιουργήσαμε με πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία έναν σταθμό καθρέφτη της προσωπικότητάς μας. Εδώ θα βρεις ειδήσεις, αθλητικά, μόδα, ψυχαγωγία και διασκέδαση. H σωστή και προσεκτική εναλλαγή και διαδοχή των μουσικών ήχων, είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας του Focus 99,6. Παλιές αλλά και νέες κυκλοφορίες σχηματίζουν το χαρακτήρα του, κρατώντας την νεανική του όψη και την θέληση για ραδιόφωνο επικοινωνία και ψυχαγωγία. Είναι ο σταθμός που διαβάζει τη σκέψη του ακροατή και σέβεται την προσωπικότητα του.
Copyright © 2024 Focus Radio. All rights received.
0 comments